تام وست؛ نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان میگوید که اجماع «دلگرم کننده و قابل توجه» بین جامعه بینالملل، غرب و قدرتهای منطقهای شکل گرفته است تا غنای جامعه افغانستان را در رهبری این کشور ببینند.
به گزارش شفقنا، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان که روز سهشنبه، ۲۶ دلو، در انستیتوت صلح امریکا صحبت میکرد، گفت: «من یک اجماع دلگرمکننده و قابل توجه در جامعه بینالمللی، هم بین غرب و هم بین قدرتهای بزرگ منطقه، برای دیدن غنای جامعه در رهبری افغانستان پیدا میکنم.»
هرچند تام وست گفت که برای تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تلاش جدی نشده است.
او خاطرنشان کرده است که در این صورت، حاکمان کنونی افغانستان مرتکب همان اشتباهی میشوند که امریکا در سال ۲۰۰۱ شد و زمینه حضور طالبان در قدرت را فراهم نکرد.
با این حال، او تأکید کرد که اجماع درباره بازتاب تنوع جامعه در رهبری افغانستان در جامعه بینالمللی وجود دارد و او آن را دلگرمکننده خواند.
نماینده امریکا تأکید کرد: «ما آرزوی دیدن و حمایت از یک کشور صلحآمیز را داریم که دیگر هرگز پناهگاه تروریستهایی نباشد که ایالات متحده، متحدان ما یا دیگران را تهدید میکنند، و حقوق همه مردم آن حفظ شود.»
او فوریترین اولویت دیپلماسی متحرک و همچنین تصمیمگیری امریکا در مورد افغانستان را رسیدهگی معنادار به بحرانهای انسانی و اقتصادی کشور خواند.
تام وست گفت که بسیاری از افغانها امروز از گرسنهگی میمیرند و بر همه به شمول امریکا، متحدانش و حاکمان کنونی است که به سرعت وارد عمل شوند.
او در حالی این سخنان را مطرح کرد که تصمیم جو بایدن، رییس جمهور امریکا در امور صلح افغانستان در مورد هفت میلیارد دالر دارایی بانک مرکزی واکنش برانگیز شده است. بایدن در فرمانی ۳.۵ میلیارد دالر از این دارایی را برای پرداخت غرامت به بازماندهگان قربانیان حمله ۱۱ سپتامبر اختصاص داده است که منتظر حکم محکمه است.
تام وست میگوید که در این مورد برداشت اشتباه صورت گرفته است و آزادسازی ۳.۵ میلیارد دالر به سود مردم افغانستان و در مورد ۳.۵ میلیون دیگر هنوز محکمه تصمیم نگرفته است.
نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان بر رعایت حقوق زنان و حاکمیت قانون درکشور تأکید کرد و گفت که فشار عمومی در این مورد مهم است و حاکمان کنونی به شهرت خود در سطح بینالمللی توجه میکنند.
با این حال، او از تفاوت دیدگاه و اختلاف نظرها در بین حاکمان کنونی در مورد مساله زنان اشاره کرد و گفت که این موضوع در بین آنها، پیش از ۱۵ آگست روزی که اشرف غنی، رییس جمهور پیشین از کشور فرار کرد و نظام ساقط شد، نیز وجود داشت.