امسال وزارت آموزش و پرورش برای جذب آموزگار ظرفیت ۲۸ هزار نفری از سازمان اداری و استخدامی دریافت کرد. با این حال حدودا سه برابر ظرفیت یعنی حدود ۶۰ هزار نفر برای ارزیابی تکمیلی فراخوانده شدند.
از سوی دیگر نحوه جذب آموزگار نیز امسال متفاوت بود و به مصاحبه شفاهی صرف اکتفا نشد و چهار ابزار مصاحبه، ارائه شفاهی، ایفای نقش و مطالعه موردی و بحث گروهی برای ارزیابی داوطلبان در نظر گرفته شد و ارزیابان صلاحیت و شایستگی تمامی داوطلبان فراخوانده شده را با سنجههای مشخصی در مرحله ارزیابی تکمیلی احراز کردند.
باید گفت در این آزمون برای حدود ۱۷ هزار شغل محل رقابت جدی وجود داشت چراکه بنا بر اعلام مسئولین وزارت آموزش و پرورش درحالی برای ۲۸ هزار ظرفیت جذب آموزگار در این آزمون، ۶۰ هزار نفر ارزیابی تکمیلی شدند که نهایتا و پس از انجام ارزیابی تکمیلی داوطلبان بیش از ۱۱ هزار شغل محل در کل کشور برای زنان و مردان خالی ماند.
همچنین بیش از ۲۰۰۰ ردیف شغل محل برای مردان نیز در تهران خالی مانده است که یکی از علل آن بیشتر بودن آموزگار خانم در رشتههای مرتبط با شغل آموزگاری و کمبود دانش آموخته آقا در این رشتهها است.
پیش از این زمان اعلام نتایج نهایی آزمون آموزگاری انتهای نیمه اول شهریور عنوان شده بود؛ اما اکنون مدیر پروژه آزمون استخدامی آموزگاری ۱۴۰۲ وزارت آموزش و پرورش اظهار کرده است که نتایج نهایی پذیرفته شدگان این آزمون به زودی اعلام میشود و علت تأخیر در اعلام نتایج تا کنون تأیید صحت فرایند آزمون توسط سازمان اداری و استخدامی کشور بوده است.
بنا بر اطلاعیه منتشر شده در شبکه شاد، سجاد صدیقی مدیر پروژههای استخدامی وزارت آموزش و پرورش ضمن عذرخواهی از داوطلبان بابت تأخیر چند روزه در اعلام نتایج آزمون استخدامی، بیان کرد: نمرات ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزگاری برای سازمان سنجش آموزش کشور ارسال شده است و به زودی نتایج اعلام خواهد شد.
وی علت تأخیر در اعلام نتایج را تأیید صحت فرایند آزمون توسط ناظر یعنی سازمان اداری و استخدامی کشور دانست و گفت: با توجه به تغییرات جدی، جدید بودن و طراحی دانش پایه برای اولین بار در آزمون استخدامی آموزگاری امسال در راستای شایستهگزینی و عدالت محوری، برگزاری و جمع بندی این آزمون، زمان بیشتری را به خود اختصاص داد.
صدیقی افزود: تمام تلاش ستاد اجرایی آزمون استخدامی آموزگاری وزارت آموزش و پرورش بر این بود که ارزیابی تکمیلی امسال علیرغم تغییرات جدی خود، به بهترین شکل ممکن و عادلانه، برگزار شود.
ایسنا