یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: تصویب و اجرای منطقه آزاد تجاری دوغارون باید باعث گشایش معیشتی در زندگی مردم مرزنشین شود.
به گزارش اعتمادساز، وحید تعقیبی اظهار کرد: تصویب و اجرای منطقه آزاد تجاری، به ویژه در دوغارون، باید باعث گایش معیشتی در زندگی مردم مرزنشین تایباد شود و شرایط را برای تحول عمیق اقتصادی در این منطقه و خراسان رضوی فراهم کند.
این کارشناس اقتصاد و استاد دانشگاه افزود: با اتمام بلاتکلیفی هفت ساله تشکیل منطقه آزاد تجاری دوغارون، انتظار می رود تا با مزیت هایی نظیر استثنائات قوانین گمرکی، تضمین مالکیت سرمایه گذار خارجی، آزادی انتقال سرمایه و حضور شرکت های تجاری، زمینه شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه تایباد ایجاد شود.
وی ادامه داد: اکنون دستاورد ارزی ۶۲ منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی در کشور کمتر از ۱۵ میلیارد دلار است و محلی برای نپرداختن مالیات و واردات کالا شده اند که مجلس شورای اسلامی باید برای آن چاره جویی کند و تصمیمات بازدارنده بگیرد.
تعقیبی بیان کرد: گذرگاه مرزی دوغارون، نقطه اتصال دو کشور همزبان ایران و افغانستان است که جوانان تایباد از گردش مالی و چند میلیارد دلاری آن تا حدودی بی نصیب مانده اند و گرد و غبار آن را تحمل می کنند.
این کارشناس اقتصاد تصریح کرد: اگر مزیت های نسبی منطقه آزاد دوغارون به واقعیت بپیوندد، تعداد زیادی از نیروی انسانی جوان، متخصص و تحصیلکرده بومی وارد چرخه کار شده و بازدهی مفید برای کشور خواهند داشت.
وی اضافه کرد: پس از پایان جنگ جهانی دوم، مناطق آزاد تجاری گزینه ای بود که اقتصاددانان مطرح کردند و بعدها سبب سوق سرمایه ها، توسعه از طریق صادرات، حیات بخشی به اشتغال و رفاه اجتماعی شد.
تعقیبی اذعان کرد: در سراسر جهان، مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی یعنی شکل گیری توسعه اقتصادی با سه ضلع سرمایه گذاری، کارآفرینی و صادرات که این عوامل رونق را به دنبال دارد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: حیف است که اگر سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی در منطقه، بازار ۲۰ میلیون نفری افغانستان و ۳۵۰ میلیون نفری آسیای مرکزی در تیررس ظرفیت های اقتصادی خراسان رضوی قرار نگیرد.
فارس