مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: شمار مقرریبگیران بیمه بیکاری این استان در سال گذشته با کاهش ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ همراه بوده است.
به گزارش اعتمادساز، محمد امین بابایی افزود: پارسال ۱۴ هزار و ۵۲۰ پرونده متقاضی بیمه بیکاری در استان خراسان رضوی بررسی شد که بیشترین فراوانی آن مربوط به حوزه خدمات با ۶۰ درصد از کل پرونده ها بوده است.
وی ادامه داد: با اعلام نظر اعضای کمیته های ۲ نفره موارد مشمول در خراسان رضوی برای مراحل نهایی و برقراری مقرری به شعب سازمان تامین اجتماعی معرفی شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: همه مشمولان قانون تامین اجتماعی که تابع قوانین کار باشند، مشمول مقررات قانون بیمه بیکاری بوده و به جز موارد استثناء در ماده یک قانون کار، با رعایت شرایط لازم در قوانین و تفاهم نامه مربوطه از مزایای بیمه بیکاری بهره مند می شوند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در استان برای اشتغال مجدد مقرری بگیران با توجه به نیاز بنگاههای اقتصادی به نیروی کار گفت: صرف نظر از تلاش ادارات تابعه و استفاده از ظرفیت های کاریابی های استان برای تحقق وظیفه ذاتی، مکاتبات متعددی با دستگاه های صادرکننده مجوز نظیر صمت، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی انجام شده است.
بابایی ادامه داد: آمادگی ادارات تابعه برای معرفی مقرری بگیران واجد شرایط به فرصت های شغلی موجود در بنگاههای اقتصادی اعلام شد که در نهایت هزار و ۴۶۰ نفر موفق به اشتغال مجدد و ذخیره استحقاق بیمه بیکاری خود شدند.
افزایش پروندههای مشاغل سخت و زیانآور
وی در خصوص عملکرد دبیرخانه تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان آور خراسان رضوی گفت: پارسال تعداد جلسات کمیته های تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان آور استان ۱۶۰ جلسه شامل ۱۴۲ جلسه کمیته بدوی و ۱۸ جلسه کمیته تجدیدنظر بود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: پارسال در جلسات کمیته های بدوی استانی تعداد ۶ هزار و ۴۰۳ فقره درخواست فرم شماره یک مشاغل سخت و زیان آور متقاضیان بررسی شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ که تعداد ۶ هزار و ۱۶۲ مورد بود، چهار درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: پارسال در جلسات کمیته های بدوی استان ۱۳ هزار و ۶۵۰ عنوان شغلی مورد بررسی قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به میزان هشت درصد افزایش یافت، در جلسات کمیته های بدوی استان نیز ۱۴ هزار و ۹۲۸ کارگاه بررسی شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش داشت.
بابایی در پایان از تمامی کارفرمایان مشمول درخواست نمود با هدف سالم سازی محیط کار و حذف آلاینده های غیر مجاز و ارتقای سلامتی نیروی کاربه افزایش بهره وری در واحدهای مشمول کمک کنند.
نرخ بیکاری خراسان رضوی در زمستان سال ۱۴۰۲ به میزان ۶ و سه دهم درصد و نرخ مشارکت اقتصادی استان در این بازه زمانی ۴۴ درصد گزارش شد.
ایرنا