معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: گسترش الگوی مجتمع های «شوق زندگی» در سراسر کشور نقش موثری در کاهش آسیب های اجتماعی دارد و از توسعه این مجموعه ها حمایت می شود.
به گزارش اعتمادساز به نقل از دادگستری خراسان رضوی، اصغر جهانگیر روز سه شنبه در جریان بازدید از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه پنج مشهد “ویژه امور اطفال، نوجوانان، محجورین و آسیب دیدگان اجتماعی” به نام مجموعه « شوق زندگی» افزود: نقش نهادهای مردمی و دستگاههای اداری و قضایی که برای بهبود زندگی مردم تلاش می کنند قابل توجه است.
وی اضافه کرد: امروز آسیب های اجتماعی بسیار پیچیده شده است، خرده فرهنگ ها بر هم اثر دارند، آسیب ها در حوزه های مختلف جا به جا می شوند، یک آسیب اقتصادی، تبدیل به یک آسیب اجتماعی و سپس امنیتی می شود بنا بر این پیشگیری مهم است و باعث می شود این زنجیره قطع شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: اگر کودک به مدت طولانی در شرایط آسیب باشد دیگر نمی شود او را از این شرایط خارج کرد لذا حتی یک لحظه هم مهم است که یک کودک از شرایط آسیب خارج شود، بنابراین کاری که در این مجتمع برای کودکان در حال انجام است قابل قیمت گذاری نیست.
جهانگیر با اشاره به درهم تنیدگی امور عبادی، اجتماعی و الگوی مسجد در زمان پیامبر (ص) افزود: فعالیت های اجتماعی جهادی موثر بر مسایل عبادی و موجب کاهش آسیب های ناشی از سایر حوزه هاست.
مجتمعهای شوق زندگی مطابق قانون برای حمایت از ۱۴ گروه از کودکان آسیبدیده یا در معرض آسیب، راهاندازی میشود.
قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ و در ادامه آییننامه اجرایی ماده ۶ این قانون، تکالیف متعددی را برای دستگاههای مختلف جهت حمایت از کودکان تعیین کرده است.
نخستین بار ابتکار و ایده مجتمع “شوق زندگی” در شهر مشهد توسط معاون دادستان این شهر اجرایی شد و اکنون مدلهای مختلفی از آن را شاهد هستیم.
ایرنا