اختتامیه بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه روستائیان و عشایر کشور در مشهد برگزار شد.
به گزارش اعتمادساز، بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه روستاییان و عشایر در سه مرحله استانی، منطقهای و کشوری پیشبینی شده بود که بخش استانی آن در دهه فجر برگزار شد. مرحله منطقهای که حلقه واصل مرحله استانی و کشوری محسوب میشود نیز در سوم، پنجم و هفتم اسفندماه در استانهای مازندران، اصفهان، قزوین، کرمان و استان مرکزی برگزار شد. مرحله نهایی و کشوری این دوره از مسابقات نیز 14و 15 اسفندماه به میزبانی مشهد برگزار شد و 140 شرکت کننده راه یافته به این مرحله باهم به رقابت پرداختند.
حجت الاسلام خوئینی، معاون فرهنگی حوزه نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی در مراسم اختتامیه این مسابقات، اظهار داشت: مسابقات سراسری قران کریم ویژه روستائیان و عشایر سراسر همه ساله در ایام الله دهه فجر شروع میشود و از تمامی روستاها و روستاهای سراسر کشور در این مسابقات شرکت میکنند.
وی افزود: امسال 7 هزار نفر از روستاییان سراسر کشور در این مسابقات شرکت کردند که پس از مرحله استانی و منطقهای 140 نفر به مرحله کشوری این مسابقات راه پیدا کردند.
خوئینی گفت: در پایان این مسابقات 52 نفر از ممتازان قرآنی روستائیان و عشایر سراسر کشور که رتبه اول تا سوم را کسب کردند قدردانی شد.
معاون فرهنگی حوزه نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی در بین جامعه روستایی و عشایری یکی از اهداف این مسابقات استانی است که در رشتههای قرائت، حفظ، ترتیل و اذان به مدت دو روز در مشهد برگزار شد.
مشهد میزبان 140 شرکتکننده در مرحله پایانی مسابقات قرآن روستاییان و عشایر کشور
رئیس امور قرآنی وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص، اظهار داشت: از 140 نفری که به مرحله کشوری راه یافتند، 60 نفر در بخش بانوان شامل حافظ و ترتیل حضور دارند و 80 نفر نیز در بخش آقایان و در رشتههای حفظ، ترتیل، اذان و قرائت با یکدیگر به رقابت پرداختند که این مرحله نیز در دو مقطع زیر17 سال و بالای 17 سال برگزار شد.
مهدی نادی در پاسخ به این پرسش که برای ارتباطگیری و جذب عشایر کوچرو که در یک منطقه ثابت استقرار ندارند چه سازوکاری اندیشیده شد، گفت: امسال طرحی را اجرا کردیم تا برای هر روستا یک رابط قرآنی انتخاب شود که این رابطان با روستاییان ارتباط برقرار کردند و شناسایی عشایر مستعد قرآنی در منطقه روستای خود را نیز انجام دادند.
وی افزود: همچنین برای شناسایی این افراد از آموزش و پرورش، فرمانداری و بخشداریها هم کمک گرفتیم تا یقین پیدا کنیم افراد شرکتکننده حتماً از روستاییان و عشایر باشند.
وقتی عطر قرآن در روستاها و مناطق عشایری کشور میپیچد
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی در اختتامیه بیست و نهمین مسابقات قرآن روستا و عشایر سراسر کشور، گفت: ضمن تشکر از روستاییان و عشایری که عطر قرآن را در روستا و در بین عشایر منتشر کردند، بخش اول صحبتام به عشایر و روستاییان به جوانان، دختران و پسران است، واقعا سر به سجده بگذارید ممنون خدا باشید که این افتخار نصیبتان شد، تبریک و درود خدابه شما که خدا دلهای شما را روشن کرده و در این مسیر آمدید و قدر این توفیق را بدانید اگر بیشتر قدر بدانید، برکات خدا بر شما بیشتر میشود هر چند عظمت خدا را باید ائمه بیان کنند.
حجت الاسلام ربانی با بیان این مطلب که فرق بین کلام خدا و کلام خلق، به اندازه فرقی است که بین خود خدا و بندگانش است، ادامه داد: وقتی دلتان با نور قرآن روشن شده باید آن نور را حفظ کنید از کسانی که قرآن را حفظ، اما فراموش میکنند روز قیامت شکایت میشود، اینکه خدایا عدهای قرآن را حفظ کردند، اما فراموش میکردند لذا قرآن را بخوانید و استمرار دهید و درخشش خودتان را نشان دهید، نکته سوم بنا بگذارید در هر هفته یک آیه را با دقت بخوانید و علاوه بر حفظ و تثبیت قرآن، تدبر در قرآن داشته باشید، چون نورانیتهایی میآید که برای دیگران باز نمیشود و محور چهارم باید جوری باشد که به مرحله عمل برسد و مجسمههایی از آیههای دین و قرآن باشد، به فضل خدا، الگوی دیگران برای عمل به قرآن باشید، محورپنجم محور توسعه قرآن کریم در بین روستا و عشایرتان باشید.
وی بیان کرد : طبق گفته امام خمینی (ره)، عشایر ذخایر انقلاب هستند و ما وظیفه داریم دیگر مسئولین را متوجه کنیم که این سرمایهها وجود دارند و خود به خود افتخار خواهند کرد که در خدمت عشایر قرار بگیرند.
تسنیم