مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) با بیان مهمترین اقدامات سال گذشته، به رویکرد هما در سال جدید اشاره کرد و از توسعه ناوگان، تأسیس مرکز پزشکی هما و استفاده از ظرفیتهای نخبگان توانمند خبر داد.
به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «شمس الدین فرزادیپور» اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲، رویکرد توسعه ناوگان را در پیش داریم، همچنین ارتباط مستمر با دانشکدههای مختلف در راستای برگزاری دورههای تخصصی- آموزشی مختلف و متعدد و همینطور دورههای مدیریت هوانوردی مدنظر قرار گرفته است.
وی در ادامه درباره مهمترین اقدامات انجام شده در یکسال گذشته افزود: در مجموعه ایران ایر ابتدا با چالش نیروی انسانی و اندکی ناملایمات صنفی مواجه بودیم که با تقویت مباحث حقوقی و ایجاد مسالمت و همدلی، وضعیت مطلوب و آرامش نسبی حاکم شد.
تفکیک صندوق بازنشستگان
فرزادی پور با بیان جداسازی و تفکیک صندوق بازنشستگان، ادامهداد: این اقدام در راستای تکریم و رفاه بازنشستگان گرانقدر انجام شد که از تیرماه ۱۴۰۱ مشکلی در این حوزه رؤیت نشد و چالشهای پیشین حل و فصل شد.
پروازهای بی وقفه عتبات و جام جهانی قطر
وی ادامهداد: پروازهای حج ۱۴۰۱، عتبات و جام جهانی قطر بدون وقفه و پشت سر هم انجام شد.
به گفته فرزادیپور، دیگر اقدام قابل توجه انجام چک سنگین هواپیمای ۳۳۰ برای نخستین بار در ایران ایر بود که وارد چرخه عملیاتی شد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، پیگیری سرخط نگه داشتن هواپیماها و استمرار پروازها، گرامیداشت پنجم اسفند با حضور پنجهزار نفر از کارکنان شرکت هما و خانواده آنان در مجموعه وزارت کشور، برگزاری جشنواره فرهنگی، ورزشی و هنری با حضور ۲ هزار و ۳۰۰ شرکت کننده در رشتهها و موضوعات مختلف را از جمله اقدامات سال ۱۴۰۱ برشمرد.
وی ادامه داد: جلسات هماندیشی و هماهنگی با مدیران عامل شرکتهای دولتی و نیمهدولتی در راستای هم افزایی و ارتقای خدمات و پشتیبانی از پروازهای نوروزی نیز برگزار شد.
راه اندازی سایت هما
فرزادی پور تشریح کرد: در سال ۱۴۰۱ سایت هما راهاندازی شد که با استقرار نرم افزار جامع هما، به بحث کنترل درآمدها و شفافسازی کمک کند.
وی افزود: همچنین نرم افزار جامع نیروی انسانی هما در دست اقدام است و مراحل نهایی را سپری میکند که سیستم کنترل منابع انسانی نیز در این راستا راهاندازی شده است.
به گفته این مقام مسوول، نرم افزار جامع خدمات فرودگاهی توسط کارکنان هما طراحی و ارائه شده است که بهطور کامل در ایستگاهها راهاندازی میشود و کنترل شفاف و برخط انجام میشود.
وی بیانداشت: نرمافزار کنترل دادههای پرواز، محصول یک شرکت دانش بنیان نیز تقریباً عملیاتی شده و به بهرهبرداری رسیده است که مزیت اصلی آن رصد شدن همه اتفاقات در سیر پروازی بوده و قابل دانلود و دریافت است.
فرزادیپور خاطرنشانکرد: این قابلیت کمک میکند موانع موجود شناسایی شود که اشکال فنی، قصور خلبان و سایر موارد به وضوح مشخص میشود که گام بلندی در راستای نیازسنجی این صنعت و بهبود آموزش است که با ارتقاء سطح آموزشی، خلأها و مشکلات موجود تا حد امکان پوشش داده شود.
وی در ادامه تصریحکرد: سال ۱۴۰۱ برای نخستین بار، بدون هیچگونه بدهی مالی به کارکنان به اتمام رسید.
مرکز پزشکی هما
وی به پیگیری و راهاندازی کامل مرکز پزشکی هما با سه رویکرد اشاره کرد و گفت: این مرکز به منظور چکاپ و بررسی وضعیت سلامت خلبانان، ایجاد مرکز طب کار هوایی و اورژانس هوایی تأسیس میشود.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچنین به راهاندازی OCC(مرکز فرماندهی و کنترل پرواز) اشاره کرد و افزود: طراحی ساختمانی انجام شده و این مرکز پیش از این به شکل سنتی اداره شده است و تفکیک دسترسیها انجام نشده است، اما در نسخه جدید این مرکز تمام وقت و شبانه روزی با حضور یک نماینده با صلاحیت کامل، مانیتورینگ را انجام میدهد و مقاصد هدف را رصد میکند.
استقبال از جذب نخبگان توانمند
وی ادامه داد: از سوی دیگر در سال ۱۴۰۲ پروازهای حج از اهمیت بسزایی برخوردار است که سلسله جلسات آن برگزار شده است.
فرزادیپور به استفاده از نخبگان توانمند در قالب طرح سربازی در هما اشاره کرد و گفت: اولویت با دانشکده صنعت هوانوردی است و اگر جذب انجام شود، از این نیروها استفاده میشود.
وی در خاتمه تصریح کرد: در پی آنیم که میان همه شرکتهای هواپیمایی تعامل مثبت ایجاد شود تا با به اشتراک گذاری همه ظرفیتها، خروجی بهتری داشته باشیم.
گفتنیاست دیروز هفتم فروردینماه ۱۴۰۲، با تلاش متخصصان مهندسی و تعمیرات هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما)، دومین هواپیمای ایرباس A۳۱۹ به چرخه پروازی بازگشت.