مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: عوامل تهدید کیفی ۴۳۰ منبع تامین آب شرب شهری و روستایی در استان از بین رفت.
به گزارش اعتمادساز، حسین امامی افزود: بهسازی دهنه، حصار کشی محوطه و تعیین حریم بهداشتی چاه ها از جمله اقداماتی است که در راستای کنترل شاخص های کیفیت آب شرب مشترکان انجام شده است.
وی اضافه کرد: کیفیت منابع تامین آب در خراسان رضوی به طور مستمر توسط کارشناسان آب و فاضلاب و نهادهای نظارتی از جمله دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز بهداشت پایش می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: خط قرمز آب و فاضلاب کیفیت آب شرب است و موارد رفع تهدید منابع به تایید ۶ دانشگاه علوم پزشکی در استان رسیده است.
امامی افزود: در راستای اجرای سیاست های وزرات نیرو و شرکت مهندسی و در قالب برنامه ۱۰گانه ایمنی آب، نشستهای منظم بررسی کیفیت آب شرب با حضور نمایندگان فرمانداری، صنعت و معدن، محیط زیست، آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، نفت و سایر نهادهایی که به نحوی در حوضه آبریز دارای اختیارات و وظایفی هستند برگزار می شود.
وی ادامه داد: تاکنون گواهینامه برنامه ایمنی آب برای شهرهای طرقبه، چناران، کاشمر و مجتمع های روستایی “گراخک” و “ابرده” در شهرستان طرقبه شاندیز و روستای “محمد تقی بیک” در شهرستان درگز صادر شده و در دیگر شهرها و مجتمع ها نیز در دست ممیزی و پیگیری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: هزار و ۳۵۰ حلقه چاه، ۲۱۱ چشمه و ۸۱ دهنه قنات، منابع تامین آب ۹۱ شهر و ۲ هزار و ۲۷۰ روستا در خراسان رضوی به جز شهرستان مشهد است.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت “خشکسالی شدید” و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت “خشکسالی بسیار شدید” است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
ایرنا