عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌ شمالی مطرح کرد تبعیض مالیاتی و اجحاف علیه پزشکان درمانگاه‌ها

 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌ شمالی از اجحاف در حق پزشکانی که در درمانگاه‌ها کار می‌کنند، انتقاد کرد.

دکتر رضا شفیعی با اشاره به تبعیض مالیاتی که علیه پزشکان یادشده روا داشته می‌شود، اظهار کرد: در بحث کسب مالیات از حِرف پزشکی، قانونی داریم که بر پایه‌ی آن، همه‌ پزشکان باید مانند کارمندان ۱۰ درصد مالیات تکلیفی را ابتدای هر ماه بپردازند، صرف‌نظر از این‌که کارکردشان چه مبلغی باشد.

او ادامه داد: برخی پزشکان فقط در یک درمانگاه کار می‌کنند، و برخی مطب هم دارند، باید دانست که وضعیت این دو گروه با هم فرق می‌کند. پزشکی که به صورت قراردادی در درمانگاهی در سطح شهر کار می‌کند فقط از آن درمانگاه حقوق می‌گیرد ولی کسانی که مطب و کارتخوان دارند علاوه بر درآمد آن می‌توانند در درمانگاه هم مستقر شوند یعنی از دو جا حقوق بگیرند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: پزشکی که فقط از یک جا حقوق می‌گیرد ممکن است درآمدش به سطح درآمدی نرسد که کارمندان دریافت می‌کنند و بر مبنای آن مالیات می‌دهند.

شفیعی افزود: از آن‌جا که این افراد پزشک خوانده می‌شوند انتظار می‌رود درآمد سالانه‌شان بیش از ۵۰۰ میلیون تومان باشد در صورتی که درآمد برخی از آن‌ها به صد و پنجاه میلیون تومان هم نمی‌رسد و پانزده میلیون از حقوقشان را بابت مالیات کم کرده‌اند. این وضعیت با دیگرانی که درآمدهای بالا دارند اگرچه آن ده درصد مالیات را هم بپردازند قابل قیاس نیست.

او بیان کرد: پزشکی که می‌خواهد در درمانگاه کار کند باید شرایطی را احراز کند مانند داشتن پروانه‌ی مطب که کسب امتیاز و هزینه‌های خاص خود را دارد. او باید در سال ۲۵ امتیاز بازآموزی کسب کند که هم‌اکنون برای هر امتیاز باید ۲۵ هزار تومان بپردازد. همچنین هر پزشکی باید خود را بیمه‌ی مسئولیت پزشکان کند تا اگر مثلا خطای تشخیصی اتفاق افتاد آن بیمه پرداخت مربوط را انجام دهد. چنین بیمه‌ای حدود سه تا چهار میلیون تومان هزینه‌ی سالانه دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد حق عضویت سازمان نظام پزشکی و هزینه‌ی دریافت پروانه‌ی مطب و حق امتیازات بازآموزی و … را جزو هزینه‌های سالانه برشمرد که روی‌هم‌رفته به ده میلیون تومان می‌رسد.

او مهم‌ترین مسئله در موضوع مدنظر را برخوردار نبودن پزشکان مزبور از بیمه‌ای مانند بیمه‌ی کارمندان دانست و گفت: آن‌ها قطعا پاداش و عیدی پایان سال را هم ندارند که کارمند یا کارگر دریافت می‌کند. پزشکانی که با درمانگاه قرارداد می‌بندند باید اظهارنامه مالیاتی پر کنند و میزان درآمد خود را اظهار کنند و معافیتی را که شامل همه‌ی مشاغل می‌شود کسب کنند؛ بسیاری اوقات مشخص می‌شود که آن‌ها بیش از حدی که باید، مالیات داده‌اند اما اداره‌ی مالیات آن مابه‌التفاوت را به پزشکان برنمی‌گرداند.

دکتر رضا شفیعی خاطرنشان کرد: این تبعیض مالیاتی‌ای است که شامل پزشکانی شده که کف و سقف درآمد را برایشان مشخص نکرده‌اند به‌عنوان نمونه، دولت می‌گوید کسی که ماهانه تا ۲۴ میلیون تومان درآمد داشته باشد از پرداخت مالیات معاف است اما این معافیت شامل حال پزشکان یادشده نمی‌شود؛ اگرچه پزشکی که به شکل قراردادی با درمانگاه همکاری می‌کند ممکن است گاهی حتی ده میلیون هم در ماه درآمد نداشته باشد.

نویسنده: سید وحید حسینی

دیدگاهتان را بنویسید