یک سناتور آمریکایی ضمن تقدیر از تلاش های دوحه در راستای احیای برجام تاکید کرد: امیدواریم به کمک قطر بتوانیم تمام طرف ها را به توافق هسته ای بازگردانیم.
به گزارش ایسنا، کریس مورفی، سناتور دموکرات آمریکایی در گفت وگو با شبکه قطری الجزیره تاکید: امیدوارم که به کمک قطر بتوانیم تمام طرف ها را توافق هسته ای بازگردانیم.
وی گفت: از نقش قطر در تلاش برای باز گرداندن ایرانی ها به میز مذاکرات بسیار تشکر می کنیم.
این سناتور آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد: امیدواریم که یک گفت وگوی امنیتی منطقه ای برگزار شود و کشور قطر آماده است تا یک بازیگر اصلی در این گفت وگو باشد.
کریس مورفی اخیرا نیز با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به انتقاد از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا برای کنار گذاشتن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پرداخت.
این سناتور دموکرات نوشت: خروج ترامپ از برجام، تصمیمی که وزیر امور خارجه و دفاع او نیز با آن مخالف بودند، به عنوان یکی از احمقانهترین و خطرناکترین تصمیمات در عرصه سیاست خارجی طی ۵۰ سال اخیر تلقی خواهد شد.
بر اساس این گزارش، تقدیر و تشکر کریس مورفی از نقش قطر در مذاکرات هسته ای درحالی است که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر اکنون به واشنگتن سفر کرده است و شب گذشته با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد. مقامات آمریکایی گفته بودند که او در دیدار با جو بایدن درخصوص مساله ایران رایزنی خواهد کرد.
همچنین محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر امورخارجه قطر چند روز پیش از سفر امیر قطر به آمریکا، به تهران سفر و با مقامات ایرانی دیدار کرده بود.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری روز دوشنبه در پاسخ به سوال ایسنا در مورد سفر وزیر خارجه قطر به تهران و برخی از تحلیل های منتشر شده در این زمینه مبنی بر اینکه احتمالا وزیر خارجه قطر حامل پیام هایی بین ایران و آمریکا بوده است، گفت: رایزنی مداوم بین دوستان در منطقه امری طبیعی است و برخی اوقات شرایط منطقه ایجاب می کند که رایزنی ها به صورت منظم تر و با فواصل کوتاه تر انجام شود. بعد از گفت وگوی تلفنی که بین وزرای خارجه دو کشور انجام شد لازم بود که برخی از رایزنی ها از نزدیک انجام شود و در همین راستا شاهد سفر وزیر خارجه قطر به تهران بودیم.
خطیب زاده گفت: آنچه که بین ایران و 1+4 و آمریکا در وین اتفاق می افتد مسیر خاص خود را دارد و همان طور که ما در مورد مسائل منطقه با کشورهای فرامنطقه گفت وگو نمی کنیم مسائل مربوط به مذاکرات 1+4 را در چارچوب حقوقی خود به جلو می بریم. آنچه که در وین رخ می دهد مسیر حرفه ای خود را طی می کند و باید از گمانه زنی هایی که در این زمینه مطرح می شود عبور کرد.