رئیس فرهنگستان هنر: فرش ایرانی نماد اقتصاد مقاومتی است

 رئیس فرهنگستان هنر با اشاره به درون‌زا بودن فرش ایرانی گفت: فرش ایرانی میراث ارزشمند هویت ما و نماد اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش ایرنا، بهمن نامورمطلق امروز (دوشنبه، ۲۲ آذر) در آیین افتتاحیه همایش فرش سنت هنر به همت فرهنگستان هنر برگزار شد، با اشاره به اینکه فرش آینه زیباشناسی فرهنگی ایرانی و بوم خیالات مردم ایران است، گفت: این بوم خیالات گاهی توسط مردم معمولی و گاهی توسط افراد حرفه‌ای بافته می‌شود.

رئیس فرهنگستان هنر با اشاره به عنوان این همایش که فرش، سنت و هنر نام‌گذاری شده گفت: سنت مفهوم تداوم و البته تغییر را در خود دارد. کسی بخواهد ذهنیت مردم ایران را بفهمد و بشناسد می‌تواند از طریق همین فرش به آن آگاهی پیدا کند و با این میراث ارزشمند که هویت ما را تشکیل می‌دهد آشنا شود.

نامور مطلق با تاکید بر اینکه فرش محصولی اقتصادی و صادراتی است گفت: فرش بهترین نماد اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود، زیرا هم درون زاست هم از خیالات ایرانی نشات گرفته و بیشتر مواد اولیه اش در کشور تولید می‌شود؛ ارزآوری برای کشور را به همراه دارد و جوانان این مرز و بوم می‌توانند تولیدکننده این محصول باشند.

رئیس فرهنگستان هنر افزود: فرش همه ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی را دارد و جزء صنایع خلاق محسوب می‌شود، توجه به این صنعت می‌تواند از مهاجرت بی‌رویه نیز جلوگیری کند.

وی ادامه داد: ما  نفت صادر و در قبال آن ارز وارد می‌کنیم در حالی که با صادرات فرش ایرانی زیباشناسی ایران را صادر می‌کنیم. به عنوان مثال آلمان با تولید و صادرات خودرو بنز هنر و زیبایی‌شناسی خود را صادر می‌کند، ما هم می‌توانیم با صادرات فرش ایرانی به دنبال صادرات زیبایی‌شناسی برویم.

 

راه‌حل‌های بنیادی برای احیا فرش ایرانی

نامور مطلق با بیان اینکه فرهنگستان هنر بیش از گذشته در خدمت فرش و صنایع‌دستی کشور است، گفت: آمادگی داریم که برای سیاست‌گذاران این حوزه راه‌حل‌های بنیادی ارائه دهیم. هم اکنون وضعیت فرش ایران خوب نیست، اما نباید مایوس و ناامید بود، باید راه‌حل‌های بنیادی برای احیای فرش ایرانی پیدا کنیم.

رئیس فرهنگستان هنر گفت: باید به دنبال فعالیت‌های بنیادی رفع مسائل و مشکلات جدی برای بهتر شدن وضعیت فرش های ایرانی باشیم. باید در مورد زیبایی‌شناسی فرش ایرانی حرف بزنیم، اما مسائل دیگر همچون رفع مشکلاتی جدی از جمله موضوعات مهم برای احیای فرش ایرانی است.

نامور مطلق گفت: ما باید به دنبال احیای فرش ایرانی باشیم و علم‌داری فرش دستباف جهان را در اختیار بگیریم. آن موقع کانون فرش جهان می شویم البته همواره عِرق به فرش ایرانی خواهیم داشت تا تلاش کنیم ضعف‌ها در صادرات و تجارت فرش ایرانی را رفع کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید