معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور از برآورد اولیه خسارت ۸۸۸ میلیارد تومانی سیل و تگرگ تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۳ در بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد.
به گزارش اعتمادساز، علی مبارکی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص خسارت وارده از وقوع سیل و تگرگ در اردیبهشت سال جاری گفت: در کنار نزول رحمت الهی در فصل بهار، متاسفانه در دو ماه اول این فصل شاهد بروز خساراتی سنگین ناشی از بروز حوادث غیرمترقبه طبیعی در شهرستان بودیم که طی بازدیدهای میدانی و گزارشات کارشناسان این مدیریت و صندوق بینمه محصولات کشاورزی بالغ بر 888 میلیارد تومان خسارت ناشی از بروز سیل و تگرگ در قسمت های مختلف بخش کشاورزی و زیر ساختهای آن در مراحل اولیه برآورد شده است.
وی افزود: طی این بازدیدها و جمع آوری اطلاعات و گزارشات از دهیاری ها و شوراهای روستاها تاکنون و پس از جمع بندی اولیه مشخص شد به بیش از 10 هزار و 663 هکتار از اراضی کشاورزی و باغی و دیم خسارت وارد شده است.
مبارکی عنوان کرد: بیشترین خسارت سیل و تگرگ در تاریخ 26 اردیبهشت حادث شده که شامل خسارت به 20 کندوی زنبور عسل، 10 سازه گلخانه، 18 رشته قنات، یک ایستگاه پمپاژ، 10 کیلومتر جاده بین مزارع، 15 کیلومتر خط انتقال آب با کانال،2 کیلومتر خط انتقال آب با لوله، 3 سازه آبخیزداری و بند خاکی و 11 مورد خسارت به صنایع تبدیلی کشاورزی بوده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: بیشترین خسارت بالغ بر 770 میلیارد تومان به اراضی کشاورزی و باغات دانه دار و هسته دار مربوط به بخش مرکزی شهرستان نیشابور بوده و در شهرستان میان جلگه بالغ بر 86 میلیارد تومان که قسمت عمده آن در باغات پسته بوده و بخش سرولایت نیز بیش از 31 میلیارد تومان که بیشتر در باغات گردو و بادام بوده است.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور اذعان کرد: هر ساله باوجو هشدارهای هواشناسی به روز شده به بهره برداران بخش کشاورزی و ارائه راهکارهای مقابله با چنین حوادثی خصوصاً در فصل بهار، متاسفانه باز هم شاهد خساراتی از این قبیل هستیم. مرکز شهرستان 450 هزار نفری نیشابور در 122 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
تسنیم