معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت:خراسان رضوی یکی از استانهای موفق در حفظ خطوط قرمز محیط زیستی است.
به گزارش اعتمادساز، علی سلاجقه در مراسم افتتاح پروژههای محیط زیستی استان خراسان رضوی با عنوان یادگار ابراهیم به اهمیت فراهم کردن زیست مناسب برای زائرانی که هر ساله به مشهد میآیند اشاره کرد و از تلاشها برای کاهش مشکلات رودخانهها و اراضی آبیاری شده با پساب کشفرود که برای سلامت مردم خطرناک است، خبر داد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از اجرای پروژههای یادگار ابراهیم، به عنوان نمادی از تلاشهای شبانه روزی شهید جمهور یاد کرد و گفت: بحث پیگیری مشکلات کشف رود از جمله این اقدامات بود.
وی با اشاره به اجلاس داووس که بر چالشهای محیط زیستی تمرکز دارد گفت: در این اجلاس 10 موضوع مهم مطرح شد که 6 موضوع مستقیم با امر محیط زیست و 4 موضوع به صورت غیر مستقیم با حوزه محیط زیست سر و کار دارد.
سلاجقه خاطرنشان کرد: 13 مخاطره اصلی هستند که کشور را تحت تاثیر قرار میدهند، از جمله سیلابهای ویرانگر که کار ما پیشبینی و اثرگذاری این موضوعات با توجه به دادههای تاریخی کشور و جهان است.
معاون رئیسجمهور ضمن تاکید بر اینکه توسعه باید در مسیر شاخصهای محیط زیستی باشد، یادآور شد: رئیس جمهور شهید در چهارمین شورای عالی محیط زیست کشور بر ارائه شاخصهای درست میدانی تاکید داشتند.
وی در پایان از روحیه وفاق و همدلی بین مسئولین استان خراسان رضوی تقدیر و تأکید کرد و گفت: خراسان رضوی یکی از استانهای موفق در حفظ خطوط قرمز محیط زیستی است.
ادامه احداث تصفیهخانهها در خراسان رضوی برای فاضلاب خانگی
یعقوبعلی نظری،استاندار خراسان رضوی نیز اظهارداشت:در حوزه ساخت تصفیهخانه یا مدیریت پساب در سطح استان یک نهضت ایجاد شده است.
وی افزود: طی اقداماتی که در 3 سال گذشته اتفاق افتاده، در حوزه ساخت تصفیهخانه یا مدیریت پساب در سطح استان یک نهضت ایجاد شده است.
استاندار خراسان رضوی گفت: در مشهد طی یک شبانه روز 450 هزار مترمکعب فاضلاب تولید میشود که پنجاه درصد آن تصفیه میشود اما با تکمیل دو تصفیهخانه دیگر این ظرفیت هم تکمیل خواهد شد.
نظری بیان کرد: اولین گامی که برای کشفرود به عنوان یکی از معضلات جدی مشهد برداشتیم این بود که کشفرود یک سرمایه طبیعی است و نباید آلوده شود، امروز این تصفیهخانه در همین راستا به بهرهبرداری رسید.
وی عنوان کرد: وظیفه حاکمیت ایجاد ظرفیت و زیرساخت است که باید به سرعت و بر اساس شعار سال انجام بگیرد تا جهش مد نظر در حوزههای مختلف محقق شود.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با مشارکت مردم در سرمایهگذاری و حوزههای دیگر جهش تولید اتفاق خواهد افتاد و در همین راستا طی 3 سال گذشته شاهد جهش سرمایهگذاری مردمی در حوزه اقتصاد و تولید بودیم.
نظری متذکر شد: محقق شدن رسالت جهش تولید بدون توجه به بسیاری از ملاحظات شدنی نیست و یکی از آن ملاحظات حفظ محیط زیست به شمار میرود. نظری در پایان از حمایتها دستگاههای قضایی استان در این حوزه قدردانی کرد.
بهره برداری از 12 ایستگاه کنترل و پایش گرد وغبار و 5 مرکز تحقیقاتی
مهدی اله پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در جمع خبرنگاران اظهارداشت: امروز در راستای طرح یادگار ابراهیم از 12 ایستگاه کنترل و پایش گرد و غبار در استان با صرف 130 میلیارد ریال اعتبار بهره برداری و رونمایی شد.
وی افزود: این ایستگاهها در شهرستانهای سرخس، نیشابور، خواف، سبزوار، گناباد، تربیت جام، کلات، درگز، صالح آباد، تایباد، رشتخوار و قوچان قرار دارد؛ همچنین از پنج مرکز تحقیقات و فضای محیط زیستی در شهرستانهای تربت جام، مه ولات، کوهسرخ، چناران و خلیل آباد بهره برداری شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اعتبار هزینه شده برای بهره برداری از مراکز تحقیقات محیط زیستی شهرستان تربت جام 29 میلیارد و 400 میلیون ریال، چناران 33 میلیارد ریال، مه ولات 32 میلیارد ریال، کوهسرخ 6 میلیارد و 700 میلیون ریال و مرکز شهرستان خلیل آباد در بخش نخست 28 میلیارد ریال بوده است.
اله پور عنوان کرد: در این آیین پایگاه محیط بانی خادم الرضا(ع)شهرستان چناران نیز در مساحت 130 متر مربع از محل اعتبارات ملی با 10 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
جعفر فرشچی،مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز اظهارداشت: طرح توسعه تصفیه خانه چرمشهر مشهد در سال 1396 آغاز اما در جریان کار به دلایلی متوقف شد.
وی افزود: در دولت سیزدهم این طرح پس از هفت سال توقف وارد مرحله اجرایی شد و ظرف یک سال به بهرهبرداری رسید.
فرشچی تصریح کرد: با بهره برداری از این طرح که در نقطه انتهایی رودخانه کشف رود مشهد قرار دارد، ظرفیت تصفیه فاضلاب از هزار متر مکعب در شبانهروز به سه هزار متر مکعب خواهد رسید.
تسنیم