یک کارشناس ارشد حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست گفت: جانمایی دستگاه سنجش آلاینده هوا سرخس توسط محیط زیست به صورت اصولی صورت نگرفته است و مکانیابی ایستگاههای سنجش آلاینده هوا باید در محلی باشد که نمایش درستی از وضعیت آلودگی شهرستان را داشته باشد.
به گزارش اعتمادساز، علی غفاری درباره جانمایی دستگاه سنجش ریزگردهای سرخس در شهرک گاز شهید ترشیزی به جای نصب در روستای نوبنیاد، گفت: جانمایی دستگاه سنجش آلاینده هوا توسط محیط زیست به صورت اصولی صورت نگرفته است و چه خوب است شفافسازی صورت گیرد که جانمایی بر چه اساسی صورت گرفته است.
کارشناس ارشد مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست(hse) بیان کرد: به نظر میآید از تمام موارد تعیین محل نصب دستگاه، فقط موضوع امنیت دستگاه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: نصب و استقرار ایستگاههای سنجش هوا به عنوان یک ابزار مدیریتی جهت کنترل و کاهش آلودگی هوا بسیار مهم و ضروری است و به منظور جانمایی و استقرار ایستگاههای سنجش آلودگی هوا توجه به ملاحظات استراتژیکی و شرایط محلی ضروری است و بهطور کلی محل ایستگاه تا حد امکان باید نماینده مناطق اطراف خود باشد و بر اساس آن شاخص کیفیت هوا (AQI) تعیین میشود.
غفاری اظهار کرد: اولویت جانمایی این ایستگاهها بر مبنای معیارهای مهمی نظیر تراکم جمعیت و فاصله از ایستگاههای موجود، فاصله از درختان، فاصله از دیوار ساختمانها، فاصله از خیابانها و موارد دیگر انجام میشود.
این کارشناس ارشد مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست(hse) افزود: بنابراین مکانیابی ایستگاههای سنجش آلاینده هوا باید در محلی قرار بگیرد که نمایش درستی از وضعیت آلودگی شهرستان را داشته باشد و موقعیت مکانی ایستگاه از حساسیت بالایی برخوردار است زیرا هر نوع تحلیل علمی در زمینه آلودگی هوا و سیاستگذاری در مورد کاهش و کنترل آن به دادههای علمی و دقیق نیاز دارد.
وی ادامه داد: این اقدامات در حوزه حاکمیتی سازمان محیط زیست است و اندازهگیری نیز از وظایف محیط زیستیها محسوب میشود.
غفاری عنوان کرد: در ویرایش جدید قانون هوای پاک در چند سال پیش براساس تبصره ۳ ماده ۳ این قانون، وزارت بهداشت در کنار سازمان حفاظت محیط زیست نقش تعیینکننده دارد و میتواند از طریق همکاریهای بین بخشی سعی در رفع مشکلات موجود کند و به همین دلیل هم اکنون در سرخس یک دستگاه سنجش آلاینده بر روی بیمارستان لقمان حکیم نصب شده است.
این کارشناس ارشد مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست(hse) گفت: در سال ۱۳۹۹ نیز اداره هواشناسی سرخس اعلام کرد یک دستگاه سنجش آلودگی هوا آلمانی تحویل گرفته است و در شهرستان نصب کرده که محل نصب و نتایج آن برای ما مشخص نشده است.
وی تاکید کرد: از آنجا که این ایستگاهها میزان غلظت ذرات معلق همچون pm10 و pm2/5 و گازهای آلاینده از جمله No2 ،co ،CO۲ ،O۳ ،SO۲ و پارامترهای دیگر را اندازهگیری میکنند و شاخص کیفیت هوا(AQI) بر اساس این دادهها به دست میآید، میزان آلودگی هوا در سطح شهر سرخس بر روی نمایشگرها در معرض دید عموم قرار بگیرد.
فارس