شهردار مشهد گفت: در سال جاری ۹ هزار زوج مشهدی از طرح با هم بهرهمند شدند و ظرفیت این طرح در سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۰ هزار زوج است.
به گزارش اعتمادساز، محمدرضا قلندرشریف در اختتامیه باشگاه با هم که در سالن شهید بهشتی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: 9 هزار زوج مشهدی در سال 1402 از ظرفیتهای طرح با هم بهرهمند شدند.
شهردار مشهد با بیان اینکه ازدواج از مهمترین مسائل دینی ما به شمار میرود، گفت: در مقابل مقوله ازدواج، طلاق قرار گرفته که در دین خدا از آن به عنوان منفورترین مکروه قابل انجام یاد میشود.
وی با اشاره به موضوع طلاق در کلانشهرها خاطرنشان کرد: مدیریت ششم شهری از روزهای ابتدایی شروع فعالیتش به این موضوع پرداخت که چگونه میشود موضوع طلاق در شهر مشهد را با انجام فعالیتهای فرهنگی تحت تأثیر قرار داد.
قلندرشریف ادامهداد: موضوع طلاق در شهر امام رضا(ع) نباید به شکل گستردهای افزایش می یافت و این موضوع مدیریت شهری را بر آنداشت تا با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاه و نهادهای مسئول زمینه را برای ایجاد حس مشارکت و همراهی بین زوجین جوان در شهر مشهد فراهم کند.
شهردار مشهد عنوان کرد: طرح با هم با همراهی شورای شهر مشهد بهمنظور ایجاد باشگاه اختصاصی برای زوجهای جوان مشهدی ایجاد شد و با گذشت مدتی مشخص از اجرای آن امروز به بلوغ رسیده است.
وی هدف از ایجاد این باشگاه را افزایش انگیزه در بین زوجهای جوان مشهدی عنوان کرد و افزود: قطعاً زندگی مشکلاتی را نیز برای انسان در برداشته باشد، اما این موضوع نباید سبب ایجاد خدشه در بین روابط عاطفی زوج های جوان شود.
قلندرشریف ادامه داد: زوجهای جوان مشهدی در این طرح همراهی در مشکلات و افزایش مسئولیتپذیری را می آموزند تا با بهرهگیری از آنها مشکلات را با روشهای مؤثرتری حل کنند.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین مدیریت شهری مشهد، استانداری خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: مدیریت شهری در ادامه انجام وظایف خود به دنبال بهرهگیری از تمام ظرفیتها در این مقوله است.
شهردار مشهد بیان کرد: با انجام بررسیها بر روند رشد و کاهش میزان طلاق در سطح شهر مشهد بر آن شدیم تا با برنامهریزی و انجام فعالیت های میدانی در برابر افزایش طلاق ایستادگی کنیم.
درخشش زوج های مشهدی در طرح باشگاه اجتماعی باهم
جواد کیانی، معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز اظهار داشت: ارتقای سبک زندگی در حوزه زوجهای جوان از مهم ترین اهداف این طرح بود. امروز ما میزبان زوج های جوانی هستیم که نسبت به محیط پیرامونی شهر خودشان دغدغهمند هستند. زوج های جوان مشهد با حضور پررنگ در این طرح دست در دست یکدیگر دادند تا زمینه ارتقای آگاهی جامعه و فرزندانمان بیش از پیش فراهم شود.
کیانی با تأکید بر اینکه مهمترین و اصلی ترین مولفه جوامع بشری خانواده است، افزود: خانواده با تعیین مسیر خود میتواند در سعادت یا شقاوت یک جامعه تأثیر بهسزایی داشته باشد.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با تقدیر از سیاست های مدیریت شهری در راستای برنامه ریزی برای جوانان خاطر نشان کرد: شورای ششم شهری با سیاستگذاری و تعیین مسیر اصلی در زمینه ایجاد فضای مناسب برای ارتباط با زوجهای جوان اقدامی موثر را از خود برجای گذاشت.
باشگاه «با هم» ملی میشود
حجتالاسلام حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم برای شورای ششم، مسائل اجتماعی بوده و آسیبهایی چون نزاع، طلاق، کودکان کار، کودکان بازمانده از تحصیل و غیره زیبنده شهر مذهبی چون مشهد نیست.
وی گفت: با تکیه بر همین اصل و برای کاهش آمار طلاق، اعضای شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با محوریت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و همچنین ورزش و جوانان، برنامهریزیهای لازم را انجام دادند.
حجتالاسلام منصوریان با بیان اینکه ایدههای مختلفی ارائه و در این خصوص مورد بررسی قرار گرفت، افزود: آمارها نشان میداد که 70 درصد طلاقها ریشه در عدم مهارت و آموزش زوجین دارد و برای مقابله با این 70 درصد، باشگاه اجتماعی همسران مشهدی یا همان با هم تشکیل شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، «باهم» را موثر بر اعتلا و قوت بنیان خانواده دانست و تصریح کرد: این باشگاه هدف آموزش و ارتقاء مهارتهای زندگی را دنبال میکند و خوشبختانه آمار طلاق زوجین شرکتکننده در آن، یک چهارم آمار طلاق در شهر است.
حجتالاسلام منصوریان گفت: این اتفاق مبارک نشان از اثرگذاری طرح دارد و بسیار خرسندیم که سال آینده، با مشارکت نهادهایی چون آستان قدس برای 20 تا 25 هزار زوج مشهدی برگزار خواهد شد.
وی از پیگیری نهادهایی چون استانداری خراسان رضوی و وزارت کشور برای ملی کردن باشگاه باهم خبرداد که بیانگر موفقیت آن است.
هدفگذاری برای آموزش 10 هزار زوج مشهدی در طرح «با هم»
مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در مشهد،با اشاره به باشگاه اجتماعی همسران مشهدی «با هم»، اظهار داشت: این باشگاه براساس یک ضرورت اجتماعی در شهر مشهد تشکیل شد چراکه آمار طلاق این شهر نسبت به سایر شهرها، بیشتر بود.
وی گفت: به منظور پیشگیری از واقعه طلاق، دو اقدام عملیاتی را مجدانه دنبال کردهایم؛ یکی آموزش مهارتهای زندگی و دیگری آموزش روابط بین زوجین به منظور تحکیم بنیان خانواده است چراکه براساس آخرین دادهها، یکی از موثرترین عوامل طلاق، ضعف آموزش مهارتهای زندگی است.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد افزود: در مشهد سالانه حدود 24 هزار واقعه ازدواج ثبت میشود و برهمین اساس، ما هدفگذاری برای 10 هزار زوج را انجام دادیم.
ابراهیمی از برنامهریزی برای 10 هزار زوج مشهدی در سال 1403 خبرداد و تصریح کرد: سال آینده با مشارکت آستان قدس رضوی، دانشگاه علوم پزشکی و حمایت استانداری خراسان رضوی درصدد هستیم که تحول مثبتی در آموزشهای زوجین داشته باشیم.
تسنیم