بازرس امریکا: دسترسی زنان و دختران در افغانستان به خدمات صحی و ورزش محدود شده‌است

بازرس ویژه امریکا در امور بازسازی افغانستان موسوم بهسیگار گزارش‌ها درباره وضعیت حقوق بشری در افغانستان را نگران کننده خوانده است.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، این نهاد با استناد به گزارش دیدبان حقوق بشر می‌گوید فعالیت ورزشی زنان و دسترسی آنها به خدمات طبی محدود شده «چون طالبان به آنها توصیه کرده که بدون محرم به مراکز ورزشی و صحی نروند».

سیگار در گزارش خود به متفرق ساختن تظاهرات زنان توسط تیراندازی هوایی و جلوگیری از کار زنان در ادارات دولتی و موسسات امداد رسان اشاره کرده‌است.

طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، محدودیت‌های زیادی بر زنان وضع کرده‌اند.

این گروه به زنان اجازه‌ کار در ادارات دولتی را نداده و دختران بالاتر از صنف ششم مکتب را از آموزش محروم کرده است.

هفته‌ گذشته وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان دستورالعمل شش ماده‌ای در این مورد صادر کرد. در این دستورالعمل از رانندگان خواسته شده است که تنها زنانی با حجاب اسلامی و همراه با محرم مرد را در مسیرهای طولانی سوار موترهای‌شان کنند.

دیدگاهتان را بنویسید