سه هفته پیش رو، شاید مهمتر و خطرناکتر از هر زمانی در تاریخ جمهوری اسلامی از زمان جنگ عراق در دهه هشتاد قرن گذشته باشد، به این دلایل: ۱- قرار است دور آخر و نهایی مذاکرات وین بین ایران و دولتهای اروپایی و آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای آغاز شود. ۲- انتخابات ریاست جمهوری در ایران دو هفته دیگر برگزار میشود، که در ان رئیس جمهور جدید که به احتمال زیاد اصولگراست، جانشین روحانی میشود.
انتشار مطالب رسانه های خارجی تنها با هدف اطلاع رسانی و اگاهی از تحلیل های آنان در «انتخاب» انجام می شود و به هیچ عنوان به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.
عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور جهان عرب در رای الیوم نوشت: سه انفجاری که سه آتش سوزی بزرگ در اهداف استراتژیک ایران در کمتر از یک هفته به دنبال داشت؛ چه کسی پشت این تحرکات است؟ چرا معتقدیم سه هفته پیش رو خطرناکتر هستند؟
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: تحلیلگران در این باره اتفاق نظر دارند که نتانیاهو هرگز به آسانی قدرت را رها نمیکند و برای حفظ آن، تلاش میکند به شیوههای مختلف جنگ گستردهای را علیه ایران به راه اندازد، تا از این طریق درهای واگذاری قدرت به دولت جدید اسرائیل را ببندد، همانطور که چند روز پیش به صراحت اعلام کرد اگر بخواهد بین اختلاف با هم پیمان آمریکایی یا ورود به جنگی با ایران یکی را انتخاب کند، آخری را بر میگزیند.
رئیس جمهور آمریکا جو بایدن اولین کسی بود که این خطر را احساس کرده و از بنی گانتس خواست به سرعت به واشنگتن سفر کند، تا به این صورت نتانیاهو را مهار کرده و نیتهای هجومی وی در قبال ایران را تحت کنترل درآورد.
سه موضوع نشان دهنده نگرانیهای آمریکایی و منطقهای از افزایش این تحرکات علیه ایران برای واداشتن ان به واکنش و شعله ور شدن فتیله جنگی وسیع در خاورمیانه است:
اول، وقوع آتش سوزی در کارخانه آهن «زرند» در استان کرمان در روز یکشنبه.
دوم، شعله ور شدن شناور جنگی ایرانی به دنبال انفجاری در آن که موجب غرق شدن این شناور در دریای عمان شد.
سوم، آتش سوزی در ۱۸ مخزن پالایشگاه تهران در روز چهارشنبه گذشته، یعنی همان روزی که شناور ایرانی آتش گرفت
نقطه مشترک در این سه آتش سوزی، آن است که به دنبال انفجارهایی اتفاق افتادند و هنوز مشخص نیست دلیل این انفجارها چه بوده.
احتمالا سران ایران در دو بخش سیاسی و نظامی، به خوبی از نیتهایی که پشت این انفجارها قرار دارد، آگاه هستند و میدانند هدف، سوق دادن ایران به سمت جنگ با اسرائیل است، تا از این طریق اغراض انتخاباتی نتانیاهو محقق شده و وی با وارد کردن اسرائیل به حالت فوق العاده، مانع از به قدرت رسیدن رقبای خود شود.
سه هفته پیش رو، شاید مهمتر و خطرناکتر از هر زمانی در تاریخ جمهوری اسلامی از زمان جنگ عراق در دهه هشتاد قرن گذشته باشد، به این دلایل:
۱- قرار است دور آخر و نهایی مذاکرات وین بین ایران و دولتهای اروپایی و آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای آغاز شود.
۲- انتخابات ریاست جمهوری در ایران دو هفته دیگر برگزار میشود، که در ان رئیس جمهور جدید که به احتمال زیاد اصولگراست، جانشین روحانی میشود و اصولگرایان تمام قدرت را در دست میگیرند.
از آنچه گذشت، به این نتیجه میرسیم که با توجه به حساسیت و اهمیت این روزها برای ایران، نشان دادن واکنشی به اقدامات تحریک آمیز از سوی تهران بعید است، اما این بدان معنا نیست که ایران هرگز به فکر پاسخ نیست، بلکه شاید در مرحله پس از انتخابات و به دنبال پایان ماراتن مذاکرات هستهای وین، پاسخ محکمی بدهد.