اخذ پروانه ساختمانی در کلان‌شهرها افت زیادی داشته است

عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: سال جاری در کلان‌شهرها گرفتن پروانه افت زیادی داشته که خسارتی برای عمران و آبادانی شهر است.

به گزارش اعتمادساز، خلیل موحدی محصل، عضو شورای اسلامی شهر مشهد، امروز ۳۰ مردادماه، در هشتادوهشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد، در تذکری به شهردار با بیان اینکه قسمتی از بخش خصوصی که بیشترین نفع را برای جامعه و آبادانی دارد، ساخت‌وساز است اما به دلیل سیاست‌گذاری غلط در کشور و مشهد سنگ‌های مختلفی پیش پای آن‌ها قرار دارد، افزود: جناب شهردار اخیرا با مصوبه مجلس و درآمدهای پایدار پول زوری از مردم می‌گیرند. برای عقب‌نشینی ارزش افزوده اخذ می‌شود، در حالی که با ارز اصلاحی این پول دریافت می‌شود. ارزش افزوده را حساب می‌کنید مجدد حساب کردن هزینه اضافه است و حدود یکی، دو ماه به طول پروانه اضافه می‌شود. کوچه ۶ متری ۱.۵ متر عقب‌نشینی داشته که ۱۲۰ میلیون پول دریافت کردند؛ شهرداری حق چنین کاری را ندارد.

موحدی محصل خطاب به استاندار گفت: درصد بیمه تامین اجتماعی در پروانه‌های ساختمانی یک ظلم روشن به بخش ضعیف شهر بوده و برای کل شهر متری ۲۵۰ هزار تومان است. این تصمیم وزارت رفاه ظلمی به بخش ضعیف جامعه است که استاندار باید پیگیری کنند.

این عضو شورای شهر مشهد خطاب به معاون عمرانی استاندار عنوان کرد: هزینه‌هایی هر روز در نظام مهندسی اضافه می‌شود و مدتی است هزینه مهندس شهرسازی نیز اضافه شده است. در تمام دنیا شرایط تولید را تسهیل می‌کنند اما ما برعکس هستیم. در کلان‌شهرها در سال جاری گرفتن پروانه افت زیادی داشته که خسارتی برای عمران و آبادانی شهر است.

تذکر به شهردار برای عدم واریز حقوق پرسنل

در ادامه موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در تذکری به شهردار تصریح کرد: کارهایی که شهردار انجام می‌دهند خداقوت دارد اما حفظ منابع انسانی شهرداری نیز بسیار مهم است. تا الان حقوق پرسنل شهرداری واریز نشده و یکی از نکات مهم این است که ماه گذشته نیز وامی برای پرداخت حقوق‌ها دریافت شد. وضعیت مالی شهرداری خوب نیست و باید به سمت جذب منابع جدیدی رفت. شهردار هرچه زودتر نسبت به واریز حقوق کارکنان شهرداری اقدام کند.

محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد در پاسخ به حاجی‌بگلو بیان کرد: حقوق پرسنل از ۲۸ مرداد آماده است اما مشکلی در سرور فاوا ایجاد شده که حل شده و امروز حقوق پرسنل واریز می‌شود.

مدیریت بحران شهرداری با ۴، ۵ نفر اداره می‌شود

در بخش دیگری از جلسه مهدی ناصحی، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: شرح وظایف شهرداری در ۶ حوزه تقسیم‌بندی شده که یکی از آن‌ها ایمنی ‌و مدیریت بحران است. با توجه به اهمیت این موضوع اما مدیریت بحران و پدافند غیر عامل در شهرداری توسط یک گروه چهار، پنج نفره اداره می‌شود، در حالی که یک‌ششم مسئولیت شهرداری برعهده آن‌ها است.

وی اضافه کرد: با توجه به ضرورت ارتقاء سطح ایمنی، موضوع مدیریت بحران و پدافند غیر عامل و مشکلاتی که ممکن است به واسطه عدم رعایت ضوابط ممکن متوجه شهر شود، شهردار باید نسبت به ارتقاء جایگاه این مجموعه اقدام لازم را انجام دهد.

پیگیر ایجاد اداره کل پدافند غیر عامل و مدیریت بحران هستیم

محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد در پاسخ گفت: جهت ایجاد اداره کل پدافند غیر عامل و مدیریت بحران پیگیری‌های زیادی انجام دادیم و درخواست موافقت با ایجاد ساختار این اداره کل را داشتیم و به پیگیری ادامه می‌دهیم؛ زیرا یکی از نیازهای شهر مشهد است که امیدواریم محقق شود.

در ادامه حسین علوی‌مقدم، رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: بالغ بر ۵ تا ۶ ماه است که موضوع سازمان ورزش و جوانان را از شهردار در روز ارائه برنامه مطالبه کردیم اما تا امروز از طرف شهرداری فضایی برای ورود به این قضیه نمی‌بینیم. شهردار قول داده بودند که این کار را پیگیری کنند و قرار بود شهرداری طرح بیاورد اما تا این لحظه این کار انجام نشده و اگر نمی‌خواهند انجام دهند ما طرحی تهیه کنیم و از طرف شورا پیگیری شود.

در بخش دیگری از جلسه لایحه نامگذاری تعدادی از معابر فرعی با حفظ شماره به نام شهدای گرانقدر تصویب شد. براساس این لایحه معبر فرعی شهید درودی ۱۵,۹ واقع در توس ۴۱ به نام شهید حسن صفری، معبر فرعی شهید خاکزادی ۹ واقع در خیابان گاز ۴ با حفظ شماره به نام شهید حسن عرب‌زاده، معبر فرعی طلوع ۲ واقع در طبرسی ۵۶ به نام شهید رجبعلی محمدیان و معبر فرعی چمن ۳۳ واقع در بلوار چمن به نام شهید علی‌اصغر بخشی‌گلستانی نامگذاری شدند.

تهاتر بدهی شهرداری مشهد و اداره کل اوقاف و امور خیریه

در ادامه این جلسه لایحه تهاتر بدهی شهرداری مشهد و اداره کل اوقاف و امور خیریه تصویب شد. براساس این لایحه به شهرداری مشهد اجازه داده می‌شود نسبت به تهاتر بدهی خود با اداره کل اوقاف و امور خیریه تا سطح و سطوح مجاز براساس طرح تفصیلی مصوب اقدام و برای سطوح مازاد بر ضابطه پیشنهاد مربوطه را به کمیسیون ماده پنج برای افزایش تراکم ارسال کند. شهرداری مشهد مکلف است نسبت به انعقاد صلح‌نامه با اداره کل اوقاف و امور خیریه در خصوص صدور اسناد استیجاری زمین راهنمایی و رانندگی و رقبات حداکثر ظرف مدت یک ماه اقدام کند.

در بخش دیگری از جلسه در راستای اجرای ماده ۸۴ قانون شهرداری و بند ۱۵ ماده ۸۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران با آخرین اصلاحات اساسنامه سازمان مدیریت پسماند توسط شورای اسلامی شهر به تصویب رسید.

در ادامه لایحه انعقاد قرارداد پروژه مشارکتی سوسن تصویب شد. براساس این لایحه به شهرداری مشهد اجازه داده می‌شود منطبق بر مصوبه شماره ۶/۱۴۰۰/۱۹۲۱۹ش مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۰ و فراخوان برگزار شده، پروژه مشارکتی مجتمع تجاری و مسکونی سوسن موسوم به ۷-۱۰ واقع بلوار حرعاملی را با مشارکت موسسه صندوق رفاه اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور مطابق قرارداد مشارکت اجرا کند.

قدرالسهم شهرداری مشهد براساس آنالیز اقتصادی انجام شده معادل ۳۵ درصد از ارزش کل پروژه و قدرالسهم سرمایه‌گذار معادل ۶۵ درصد از ارزش کل پروژه تعیین شده، همچنین تقسیم منافع عرصه و اعیان پروژه مذکور نیز باید بر همین مبنا صورت پذیرد.

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید