اختصاص منابع تکمیلی به طرح‌های تامین آب خراسان رضوی در بودجه ۱۴۰۳

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به این سوال که چرا خراسان رضوی با وجود خشکسالی، رتبه ۲۸ از اعتبارات آب کشور را داراست، گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳، بر طبق نظر استاندار خراسان رضوی و وزیر نیرو، منابع تکمیلی را اختصاص خواهیم داد.

به گزارش اعتمادساز، داوود منظور امروز ۷ مهر ماه، در مراسم افتتاح فاز اول خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب اظهار کرد: با توجه به نیازهای اوج مصرف در شهر مشهد، به‌ویژه در فصول زیارت و ازدحام زوار امام رضا(ع)، تامین آب به حد نیاز الزامی است.

وی افزود: با توجه به اینکه منابع تامین آب معمولا در فاصله زیادی از شهر مشهد هستند، احداث خطوط انتقال، ایستگاه‌های پمپاژ و طراحی‌های مختلف یک لزوم است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: کارهای صورت گرفته طی سال‌های گذشته و طرح‌های آبرسانی، این اطمینان را ایجاد کرده که بتوانیم نیازهای زوار و ساکنین مشهد را تامین کنیم. با توجه به گسترش صنعت در استان، نیاز آب مطمئن برای صنعت نیز دغدغه مهمی محسوب می‌شود.

منظور با اشاره به وجود دغدغه جهت تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی ادامه داد: خراسان رضوی قطب بزرگ تولیدات کشاورزی بوده و تامین مصارف شرب، صنعت و کشاورزی، کاری پر حجم و دقیق بوده و نیازمند برنامه‌ریزی‌های بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه مدت است.

وی خاطرنشان کرد: خط انتقال آب غرب مشهد یکی از طرح‌های “تنش” بوده و بخشی از منابع آن از اعتبارات تنش آبی تامین شده است. با تکمیل این طرح، پساب شهر مشهد به خوبی مورد استفاده قرار گرفته و به چاه‌ها تزریق خواهد شد و آب چاه‌هایی که استحصال می‌شود، برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: دولت آمادگی دارد منابع لازم جهت تکمیل این طرح مهم را تامین کند. وزارت نیرو همیشه در تلفیق منابع مالی پیش‌قدم بوده و تنها به منابع دولت اکتفا نکرده و منابع بانک‌ها را در قالب ماده ۵۶ قانون الحاق به‌کار گرفته و از آورده سرمایه‌گذاران در قالب طرح‌های مشارکت عمومی و خصوصی استفاده می‌کند.

منظور با بیان اینکه آمادگی داریم بر طرح‌های بلندمدت توسعه تامین آب تمرکز کنیم، عنوان کرد: طرح انتقال آب از کوه‌های هزار مسجد را با اولویت دنبال خواهیم کرد؛ برخی زیرساخت‌های لازم جهت مهار آب در مجموعه هزار مسجد انجام گرفته و طرح انتقال آب آن نیز در دولت تصویب شد. در کمیسیون ماده ۲۳ قانون تنظیم، مجوز لازم طرح انتقال آب از کوه‌های هزار مسجد صادر شده و منابع نیز اختصاص پیدا خواهد کرد.

وی اضافه کرد: انتقال آب از سد شوریجه و تقویت و تکمیل ظرفیت آن را نیز به عنوان طرح میان‌مدت تامین آب پشتیبانی خواهیم کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه مشهد منابع آب مطمئنی در نزدیکی خود نداشته و باید از محیط‌های اطراف، تامین آب این شهر صورت بگیرد، عنوان کرد: مهمترین طرح در حال انجام، انتقال آب از دریای عمان بوده که یکی از طرح‌های بسیار بزرگ مورد حمایت دولت است. بخش مهمی از این کار انجام شده و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد رسیدن خط انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی و مشهد باشیم.

منظور در پاسخ به این سوال که طرح انتقال آب از دریای عمان جهت مصرف صنایع بوده و آیا امکان تامین اعتبار جهت استفاده از این طرح در بخش شرب نیز وجود دارد، اظهار کرد: در صورت تامین این آب، بخشی از آن در شرایط اضطراری، مورد مصرف قرار خواهد گرفت اما در حال حاضر سرمایه‌گذاری این طرح از سوی صنایع و بخش‌های معدنی بوده لذا اولویت مصرف خط انتقال آب از دریای عمان را عمدتا مصارف صنعتی تشکیل می‌دهد اما طبیعتا با توجه به ظرفیت‌هایی که فراهم می‌شود، در صورت ضرورت بخشی از آب این طرح جهت تامین آب شرب اختصاص خواهد یافت.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا خراسان رضوی با وجود خشکسالی، رتبه ۲۸ از اعتبارات آب کشور را داراست، خاطرنشان کرد: منابعی که وزارت نیرو برای طرح‌های تامین آب خراسان رضوی اختصاص می‌دهد، یکی از اولویت‌های وزیر نیرو و دولت بوده و سهم هزینه‌هایی که جهت تامین آب صورت می‌گیرد، قابل توجه است. در بودجه سال ۱۴۰۳، بر طبق نظر استاندار خراسان رضوی و وزیر نیرو، منابع تکمیلی را اختصاص خواهیم داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: بخش عمده‌ای از طرح‌های آبرسانی، تامین آب و مدیریت آب شهری، با توجه به منابع بودجه عمومی انجام می‌گیرد؛ البته طرح‌های مشارکتی نیز به تقویت این منابع کمک می‌کند.

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید