۶۰ درصد جرایم سایبری خراسان رضوی در حوزه اقتصادی است

رئیس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: ۶۰ درصد جرایم سایبری در حوزه اقتصادی شامل کلاهبرداری، فیشینگ، کپی کارت و رمز ارز بوده و ۴۰ درصد در حوزه‌های اجتماعی شامل نشر اکاذیب، توهین، تهمت و افترا است.

به گزارش اعتمادساز، سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص چهارمین پویش کودکان سایبری که در محل پلیس فتا خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: کودکان و نوجوانان از اصلی‌ترین و باارزش‌ترین سرمایه‌های کشور محسوب می‌شوند و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، پویش کودکان و توجه به این قشر در دستور کار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گرفت، بنابراین پلیس نیز سه مرحله پویش کودکان سایبری را به اجرا گذاشت که اثرات خوبی در آموزش و آگاه‌سازی خانواده‌ها و بهره‌گیری از این فضا به خصوص برای نسل جوان و کودکان داشت.

وی ارتقای آگاهی‌های اجتماعی در خصوص شیوه صحیح استفاده کودکان از فضای مجازی را هدف مهم این پویش دانست و گفت: کاهش شکاف بین سنین مختلف والدین و فرزندان در حوزه دیجیتال، افزایش نقش مدارس، افزایش حساسیت‌های اجتماعی نسبت به کودکان در فضای مجازی، افرایش ایمنی سایبری و افزایش مسئولیت‌پذیری برخی سازمان‌های ذی‌ربط در امنیت کودکان در فضای مجازی ازاهداف جانبی این پویش است.

قرائی‌پور خاطرنشان کرد: از 18 تا 24 آذرماه با همکاری برخی دستگاه‌ها در حوزه مشهد و استان مثل آموزش‌ و پرورش، شهرداری، شورای شهر، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و سایر دستگاه‌ها اجرایی خواهد شد و این در حالی است که در روزشمار پویش روز اول به نام کودکان؛ ایمنی سایبری، روز دوم خانواده؛ والدگری سایبری، روز سوم دوستان؛ بازی‌های سایبری، روز چهارم مدرسه؛ آموزش سایبری، روز پنجم جامعه؛ فرهنگ سایبری، روز ششم سکوها؛ مسئولیت اجتماعی و روز هفتم پلیس حامی کودکان سایبری نامگذاری شده است.

رئیس پلیس فتا درپاسخ به سوال خبرنگاران افزود: جامعه هدف سن 12 سال می باشد و اینکه در طول مدت پویش آگاه‌سازی و آموزش‌های سایبری در قالب‌های مختلف انجام خواهد شد. کانال رسمی پویش سایبری با آی‌دی safeclick@ فعال است که بستر‌های داخلی ایتا، بله و روبیکا در این آی‌دی برای پویش در نظر گرفته شده است. در پویش قبل مشارکت و بازخورد خوبی داشتیم و استان خراسان رضوی در سومین مرحله پویش رتبه اول را در کشور به دست آورد.

وی اضافه کرد: بیشترین جرایم امسال سرقت‌ها و کلاهبرداری‌های اینترنتی بوده و بیشترین کشفیات در همین حوزه با میزان 66 درصد است. در حوزه فیشینگ بیشتر با دریافت لینک از سوی بزه‌دیدگان در زمینه سهام عدالت، مالیات و شارژ و اینترنت رایگان است. کلاهبرداری‌ها نیز بیشتر در خصوص سایت‌های واسطه‌گر خرید و فروش که ثبت آگهی انجام می‌دهند، اتفاق افتاده است. کلاهبرداری‌های کار در منزل نیز قربانیان زیادی دارد که با عنوان کاریابی از فرد درخواست واریز مبلغ می‌کنند.

قرائی‌پور میانگین سن مجرمان سایبری بین 16 تا 23 سال دانست و افزود: در حوزه اقتصادی، فیشینگ رتبه اول جرائم استان را به خود اختصاص داده است. 60 درصد جرائم سایبری در حوزه اقتصادی شامل کلاهبرداری، فیشینگ، کپی کارت و رمزارز بوده و 40 درصد در حوزه‌های اجتماعی شامل نشر اکاذیب، توهین، تهمت و افترا است.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید