پیغام و پسغام‌های ۱+۵ به ایران برای ازسرگیری وین

سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا در وین دیروز با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره آینده توافق هسته‌ای ایران دیدار و گفتگو کرد؛ ملاقاتی که به نظر می‌رسد زمینه‌سازی شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای با ایران در وین باشد، به خصوص که برخی منابع مطلع نیز از پیغام و پسغام طرف‌های ثالث به ایران خبر می‌دهند.

به گزارش جوان آنلاین، سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا در وین دیروز با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره آینده توافق هسته‌ای ایران دیدار و گفتگو کرد؛ ملاقاتی که به نظر می‌رسد زمینه‌سازی شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای با ایران در وین باشد، به خصوص که برخی منابع مطلع نیز از پیغام و پسغام طرف‌های ثالث به ایران خبر می‌دهند.

«استفن کلمنت» نماینده اتحادیه اروپا در وین دیروز با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود نوشت که با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در وین دیدار کرده است. به گفته او، در این ملاقات دو طرف پیرامون «همکاری‌های قوی» اتحادیه اروپا با آژانس و همچنین مسائل مورد علاقه از جمله برجام گفتگو کردند. نشست آتی شورای حکام و شصت‌وپنجمین نشست مجمع عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دیگر موضوعاتی بود که دو طرف درباره آن بحث و تبادل‌نظر کردند.
ملاقات کلمنت با رافائل گروسی در شرایطی برگزار شده که برخی منابع مطلع در تهران نیز از پیام برخی طرف‌های غربی به ایران برای از سرگیری مذاکرات در وین برای بازگشت به برجام خبر داده‌اند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دو شنبه شب در نشست ویژه خبری شبکه ۲ سیما، با بیان اینکه به دنبال فرار از میز مذاکره نیستیم، گفت: «دولت سیزدهم مذاکره‌ای را مذاکره می‌داند که دستاورد‌های ملموس در راستای تأمین منافع و حقوق ملت ایران داشته باشد.» رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین خبر‌هایی را تأیید کرد که پیش از این درباره ملاقات او با معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه مراسم تحلیف منتشر شده بود. امیرعبداللهیان گفت: «در مراسم تحلیف آقای «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز تمایل کرده بود با فردی از تیم سیاست خارجی دولت جدید ملاقات کند و قرار شد من با ایشان ملاقات کنم.»‌علاوه بر این برخی منابع به «جوان» گفته‌اند که در سفر ۱۰ روز قبل وزیر خارجه ژاپن به تهران، پیام‌هایی از طرف‌های غربی برای ازسرگیری زودتر مذاکرات در وین برای بازگشت به برجام منتقل شده است. موتگی توشیمیتسو، وزیر امور خارجه ژاپن که به تهران سفر کرده بود، روز یک شنبه ۳۱ مرداد قبل از رأی اعتماد به وزیر خارجه جدید، با ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و جواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران دیدار کرد. همان موقع سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه به رسانه‌های ایرانی گفت: «این سفر که در آستانه تشکیل دولت سیزدهم انجام می‌شود از اهمیت بالایی برخوردار است و قرار است طرفین درباره موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی با یکدیگر بحث و گفتگو کنند.» چند روز قبل هم حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جدید در دو تماس جداگانه خارجی که اولین تماس‌های او به حساب می‌آمد، با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو کرد که بنابر گزارش‌ها، هر دو طرف خواستار بازگشت ایران به مذاکرات احیای برجام در وین شدند.
امیرعبداللهیان درباره گفت‌وگوهایش با طرف اروپایی گفته است: «خیلی شفاف به طرف مذاکره‌کننده اتحادیه اروپا گفتم امریکایی‌ها تا یاد نگیرند که مؤدبانه با ملت بزرگ ایران صحبت کنند، از ادبیات تهدید هیچ نتیجه‌ای نخواهند گرفت و اگر این ادبیات را ادامه دهند پیام سازنده‌ای برای دولت جدید نیست. یک بار دیگر باید مرور کنند که از این رفتارهای‌شان توانسته‌اند دستاوردی برای خود به دست بیاورند؟» او می‌گوید: «اولین اشتباه امریکایی‌ها این است که گاهی اوقات مصاحبه‌هایی می‌کنند و می‌گویند پیشنهادات ما برای همیشه روی میز نخواهد ماند و ایران اگر در وین مذاکره نکند با گزینه‌های دیگری مواجه خواهد شد؛ حرف‌های تکراری و خسته‌کننده و کسل کننده‌ای است که همواره می‌زنند.»

دیدگاهتان را بنویسید