پژوهشگران مشهدی موفق به درمان «استئوآرتریت» مفصل انگشت دست شدند

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پژوهشگران توانمند این دانشگاه موفق به ساخت پروتز «دیسترکتور آهنربایی» برای درمان استئوآرتریت مفصل در انگشت شست دست شدند.

به گزارش اعتمادساز و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر علی مرادی روز یکشنبه با بیان اینکه دیسترکتورها (Distractor) ابزارهایی هستند که برای جداکردن صفحات مفصل، بدون جابجایی و پارگی رباط طراحی شده اند، افزود: این فاصله دهنده‌ها دارای مکانیزمی برای بست، پیچ و اهرم هستند که از آن‌ها معمولا در طول عمل جراحی مفاصل، فیزیوتراپی، توانبخشی بعد از جراحی مفصل و یا برای ایجاد کشش پایدار در مفصل استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: استئوآرتریت مفصل کارپومتاکارپال یک در انگشت شست دست (CMC۱) یک عارضه شایع است که همزمان با بالا رفتن سن و تحلیل غضروف انگشت شست به وجود آمده و باعث بروز درد شدید، تورم و کاهش قدرت و دامنه حرکات شده و در نتیجه باعث کاهش عملکردهای حرکتی و فعالیت روزانه فرد بیمار می‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ایجاد حواس پرتی در مفصل آسیب‌دیده یکی از روش‌های درمان این عارضه است که در این خصوص مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری آزمایشگاه رباتیک و آزمایشگاه تحقیقات استخوان مفاصل اقدام به ساخت دیستراکتور آهن ربایی نموده است.

وی بیان کرد: این دیسترکتور آهنربایی که نمونه خارجی نیز ندارد، با ایجاد حواس پرتی مغناطیسی در درمان استئوآرتریت مفصل انگشت شست می‌تواند مؤثر واقع شود.

مرادی ادامه داد: با کمال تاسف به علت کوچکی انگشت شست، درمان اختصاصی مناسبی برای درمان آرتروز آن وجود نداشته و پروتزهایی که تاکنون ساخته شده‌اند، به علت ظریف بودن مفصل انگشت شست کارآیی لازم را نداشته و به راحتی بی ثبات شده یا در می‌روند.

فلوشیپ جراحی دست و میکروسرجری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با توجه به افزایش تعداد بیماران مبتلا به این عارضه، پیدا کردن راه حلی برای کاهش درد در مفصل مبتلا به آرتروز و افزایش دامنه حرکت این انگشت در اولویت ما قرار گرفت.

وی تصریح کرد: بدین منظور با استفاده از ایجاد نیروی دافعه ناشی از قرارگیری قطب‌های همنام ۲ آهن ربا در ۲ طرف مفصل در انگشت شست اقدام به ایجاد حواس پرتی و درمان این عارضه نمودیم که دافعه ایجاد شده با دور نگهداشتن ۲ مفصل از هم، باعث کاهش درد، کاهش التهابات و افزایش دامنه حرکت انگشت شست در بیماران می‌شود.

مرادی با توجه به اینکه این روش کاملا جدید است و در دنیا مشابه آن وجود ندارد، افزود: می‌توان در یک شرکت مستقل و یا به عنوان همکاری با شرکت های مادر، اقدام به تولید این محصول کرده و در صورتیکه این محصول مورد حمایت قرار گیرد و بتواند رشد کند، در آینده نزدیک برای کشور درآمدزا نیز خواهد شد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید