معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سال زراعی جاری با توجه به شرایط اقلیمی خاص به طور متوسط پیشبینی میشود از هر هکتار ۳ کیلوگرم زعفران برداشت شود و سهم شهرستان از تولید امسال حدود ۱۱ تن زعفران خشک است.
به گزارش اعتمادساز، علی مبارکی اظهار داشت: سطح زیرکشت گیاه ارزشمند زعفران در شهرستان نیشابور 4 هزار و 82 هکتاراست و معمولاً در مناطق مرکزی، میان جلگه کشت میشود و با اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از 16 هزار نفر روز، میزان درآمد ناخالص کشاورزان شاغل در این بخش، مبلغی بالغ بر 7 هزار و 140 میلیون ریال است.
وی افزود: با وجود تغییرات اقلیمی و همچنین کاهش شدید بارندگی میتوان با انجام توصیههای فنی جهت تغذیه، آبیاری به موقع، برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول، در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تأثیر بسزایی داشت.
مبارکی یادآور شد: در سال زراعی جاری، با توجه به شرایط اقلیمی خاص به طور متوسط پیشبینی میشود از هر هکتار3 کیلوگرم زعفران برداشت شود و سهم شهرستان از تولید امسال حدود 11 تن زعفران خشک است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: گلهای زیبا و فیروزه زعفران، با توجه به ویژگیهای خاص, نیاز آبی کمتر, درآمد بیشتر و کمترین مدیریت داشت, پهنه اراضی نیشابور را نیز در برگرفته و در این شهرستان با استقبال کشاورزان مواجه شده است.
مبارکی، در رابطه با کاهش شدید محصول زعفران در سال جاری گفت: زعفران گیاهی است با نیاز آبی کم و به شدت تحت تأثیر دما و رطوبت، سه عامل اصلی یعنی سرمای کمسابقه دی ماه سال گذشته که در بعضی از مناطق تا منفی 29 درجه سانتیگراد رسید باعث شد سطح سبز گیاه آسیب ببیند و از طرفی به دلیل یخ زدن خاک فعالیت ریشهها تا اواسط بهمن ماه متوقف شد و نهایتا پیازها در مزارع کوچک شد.
وی در ادامه دلایل کاهش محصول زعفران بیان کرد: کاهش شدید بارندگی در اسفند و فروردین ماه و همچنین بالا بودن دمای تابستان و تشکیل جوانههای گل رو در پیازها مختل شد و در نهایت بالا بودن دما در مهرماه که برای گلدهی زعفران باید کاهش یابد تا خروج گلها از خاک انجام شود تأمین نشد و تمامی این عوامل به دلیل تغییر اقلیم سبب شد با توجه به بازدیدهای میدانی برآورد شود که امسال حداقل 60 درصد کاهش تولید نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
تسنیم