معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پوشش ۲۰ میلیون نفری برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع تا ابتدای آذرماه جاری خبر داد.
به گزارش اعتمادساز، حسین فرشیدی عصر پنجشنبه در حاشیه جلسه شورای عالی نظام پزشکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دولت سیزدهم شعاری را دنبال میکند که باید دسترسی مردم به خدمات سلامت بهتر شود و مردم از حداقل خدماتی که در نظام سلامت ایجاد شده بهرهمند شوند. در این راستا توسعه خدمات سلامت و نظام ارجاع در دستور کار قرار گرفت. از ابتدای آذر جمعیت تحت پوشش این برنامه به ۲۰ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. ما این برنامه را از اردیبهشت سال جاری شروع و در ابتدا ۵۳ شهر را وارد برنامه کردیم که امروز به ۱۸۲ شهر افزایش پیدا کرده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مؤلفههای بسیار زیادی در سلامت جامعه تأثیرگذار است، عنوان کرد: در زمینه سلامت دولت سیزدهم به دنبال این است که تحت عنوان «عدالت در سلامت» حداقل خدمات سلامت را در اختیار افراد جامعه قرار دهد. اگرچه بخش بهداشت و درمان مستقیم با هم ارتباط دارند اما آنچه ما در زمینه بهداشت کار میکنیم به صورت مستقیم بر آینده درمان تأثیرگذار است.
وی بیان کرد: ما در حوزه پیشگیری مسیر درازی پیش رو داریم و برنامههای بزرگی را در دست اقدام داریم. یکی از این برنامهها برگزاری پویش ملی سلامت است که روی دو عامل خطر بسیار مهم شامل فشار خون و دیابت کار میکند. از طریق این پویش طی دو ماههی اخیر بیش از ۱۵ میلیون نفر از نظر پرفشاری خون و دیابت غربالگری شدند. اگر این دو عامل را کنترل کنیم در آینده نزدیک تختهای گرانقیمت حوزه قلب، دستگاههای گران دیالیز و تختها و تجهیزات آیسییو کاهش پیدا میکند.
فرشیدی با اشاره به اینکه مناطق محروم و حاشیه شهرها در حوزه خدمات سلامت و بهداشت بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: حاشیه شهرها امکانات درونشهری را ندارند و گاهاً از منظر امکانات از روستاها نیز ضعیفتر هستند. یعنی امکان سلامت موجود در روستاها در حاشیه شهرها در دسترس نیست. یکی از برنامههای بسیار خوب وزارتخانه این است که در سه ماه باقیمانده سال جاری بتوانیم حاشیه شهرها را در تعدادی از شهرهای بزرگ وارد برنامه کنیم؛ یعنی جمعیتی بالغ بر ۷ میلیون نفر در اطراف شهرهای بزرگ وارد برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع شوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: مهمترین بخش، تقویت نیروی انسانی است که بیش از ۵ هزار نیروی مراقبت سلامت جذب این برنامه خواهند شد. در زمینه تأمین منابع مالی پزشک خانواده نیز مقداری مشکل داریم اما با همکاری سازمان برنامه و بودجه تأمین اعتبار انجام شده و پزشکان خانواده وارد این سیستم خواهند شد.
مهر