مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد از کاهش ۷۰ درصدی مصرف آب در کشتهای گلخانهای این شهرستان خبر داد.
به گزارش اعتمادساز، محمود شبان در حاشیه بازدید معاون برنامهریزی فرمانداری این شهرستان از یک واحد گلخانه تولید سبزی و صیفی، اظهار کرد: اکنون ۶۳ واحد گلخانه در خلیلآباد فعال هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۹ هکتار فضای گلخانهای در این شهرستان در حال تولید هستند، اظهار کرد: محصولات مختلف سبزی و صیفی اعم از گوجه، خیار، فلفل دلمهای، توتفرنگی، لیمو و میوههای استوایی همچون پاپایا و سبزیهای مدیترانهای از این گلخانهها کاشت و برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد با اشاره به اینکه پارسال بیش از ۳ هکتار دیگر به فضای گلخانهای شهرستان افزوده شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مأموریتهای جهاد کشاورزی بالا بردن راندمان تولید و بهرهوری بهینه در واحد سطح است.
وی با بیان اینکه در گلخانه ۵۰ درصد نسبت به فضای باز افزایش تولید و برداشت محصول داریم، به موضوع خشکسالی و کمبود آب در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: در راستای مصرف بهینه آب نسبت به فضای باز تا ۷۰ درصد در فضای گلخانهای کاهش مصرف آب را داریم.
شبان با اشاره به مشخصات گلخانهای که از آن بازدید شد، گفت: این گلخانه در فضایی با زیربنای ۱۸۶۰ مترمربع با هزینه بیش از ۳ میلیارد تومان ساخته شده است. نیمی از هزینههای ساخت این مجموعه تولیدی از تسهیلات بانکی تأمین شده است.
وی با بیان اینکه در هر مترمربع حدود ۴۰ کیلوگرم خیار تمام ارگانیک برداشت میشود، افزود: در هر دوره از این گلخانه ۵۸ تن و سالیانه در طول دو دوره حدود ۱۲۰ تن خیار برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد تصریح کرد: با توجه به هزینههای تولید پایین بودن قیمت محصولات تولیدی گلخانهها یکی از مشکلات کشاورزان است که باید شرایط بازار طوری فراهم شود که تولیدکننده نگرانی از بابت قیمت محصولات تولیدی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد مردم شهرستان خلیلآباد، کشاورز هستند، اظهار کرد: اگر میخواهیم برای استمرار تولید در بخش کشاورزی قدم برداریم باید بهرهبرداری آب به صورت اصولی و منطقی باشد.
شبان با توجه به وضعیت منابع آبی، توسعه کشت گلخانهای در خلیلآباد را یک ضرورت دانست و توضیح داد: اولویت جهاد کشاورزی خلیلآباد توسعه کشت گلخانهای است.
وی در ادامه با بیان اینکه ۸۰ درصد از اقتصاد و درآمد ساکنان این شهرستان بر پایه فعالیت کشاورزی و تولید محصولات عمده مانند انار، انگور و پسته است، اذعان کرد: در حال حاضر تقویت صنایع تبدیلی در این شهرستان که اقتصاد کشاورزی دارد مورد نیاز جدی است و زمینه مناسبی برای فعالیت سرمایهگذاران است.
شهرستان خلیلآباد با ۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۱۲۰ کیلومترمربع وسعت، ۲ شهر خلیلآباد و “کندر” و ۲۴ روستای دارای دهیاری در فاصله ۲۵۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد. ۳۳ هزار نفر از جمعیت این شهرستان در روستاها سکونت دارند.
ایسنا