رییس مجلس شورای اسلامی گفت: هوشمندسازی، مردمیسازی و شفافسازی میتواند ما را در یک برنامهٔ پنجساله از مشکلات اقتصادی نجات دهد.
به گزارش ایرنا،”محمدباقر قالیباف”روز دوشنبه در نشست با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی که به مناسبت روز دانشجو در مرکز همایشهای این دانشگاه برگزار شد، گفت: ۱۶ آذر بعنوان نقطه عطف در تاریخ کشور نشان داد که برای استمرار عزت و استقلال، مردم تا پای جان آماده رشادت هستند و این رشادتها چه در ۱۶ آذرماه و چه در میدان دفاع مقدس در مقابل تجاوز رژیم بعثی بوده است.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه موضوع حکمرانی را بزرگترین چالش امروز کشور عنوان کرد و گفت: بزرگترین مسئله و اولین مسئله کشور همین چالش در حکمرانی و نحوه حکمرانی و اداره کشور در بخشهای مدیریتی و اجرایی است.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی باید این مشکل را داشته باشیم، گفت: تا زمانی که من و شما با هم در میدان بایستیم و این کار را انجام بدهیم.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که در پلیس بودم با نگاه شفافسازی و هوشمندسازی اتفاقی در آنجا افتاد که کسی فکرش را نمی کرد.کسی فکر نمی کرد یک روستایی، یک پیرمرد،پیرزن، خانم، جوان و یک کودک در خانهاش در کمتر از ۳ دقیقه به پلیس دسترسی داشته باشد و این اتفاق در کمتر از ۱۵ ماه افتاد. این کارها به سرعت قابل انجام است باید بایستیم.
قالیباف اضافه کرد: امروز نه به عنوان یک مدیر اجرایی بلکه به عنوان نماینده شما در مجلس در مقابل این کارها پاسخگو هستم و باید بایستیم تا اصلاح کنیم و این کار حتماً با قانون گذاری نظارت و پیگیری انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر سه نکته شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی و خودباوری مبتنی بر سنتهای الهی که “ما میتوانیم” اراده ما باشد، در طول یک برنامه پنج ساله ثبات اقتصادی با شرایط تحریم در کشور برقرار میشود و ما شاهد هر روز یک قیمت و هر کس هر کار میخواهد بکند، نخواهیم بود و این را با تابلو تحویل میدهیم. نه که من تحویل بدهم، با هم تحویل میدهیم و باید با هم بایستیم.
وی گفت: الان در آستانه برنامه هفتم هستیم باید ظرف ۵،۶ ماه آینده برنامه هفتم نوشته شود و قطعی شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیشرفتهای کشور سبب شد جمهوری اسلامی ایران جزو ۵ کشور اول دنیا شود، عنوان کرد: این موفقیتها به کمک ظرفیتهای دانشگاه، اساتید و دانشجویان بدست آمده است. هر جا که دانشگاه را انتخاب کردیم، ارتباط از پایین به بالا برقرار شده تا شاهد موفقیتهایی در تمام حوزههای فنی، مهندسی، نرم افزارها، علوم انسانی و سایر بخشها باشیم.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه همیشه محل حل مسائل بوده است و هر کدام از مسوولان که از محیط دانشگاه غافل شدند، اشتباه کردند، ادامه داد: موفقیت با هوشمندسازی، شفافسازی و مردمیسازی محقق میشود.در مجلس از همه اساتید و دانشجویان برای هوشمندسازی دعوت کردیم تا ضمن اطلاع از حوزه قانونگذاری و نظارت بتوانند اظهارنظرهای خود را بیان کنند.
قالیباف با بیان اینکه اقتصاد به دلیل دولتی شدن دچار چالش است، افزود: با نظام بروکراسی موفقیتی حاصل نمیشود، چرا که نظام بروکراسی ما به اسب سرکشی تبدیل شده که تا این لحظه کنترل آن دست کسی نیست و از درون خود را اداره میکند و مبتنی بر باورها هم حرکت نمیکند.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تفاوت اعتماد به «میتوانیم» و «نمیتوانیم» تکیه به شایستهسالاری و رانت است و نماد «ما میتوانیم» همین دانشگاه، نیروی جوان، خلاق، شایستهسالاری و شایستهپروری است که در نهایت به پیشرفتهای تکنولوژیک ختم میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت خود در شهرداری گفت: شما در ۱۲ ساله شهرداری نمیتوانید پروژه ای را ببینید که ما شفاف سازی نکرده باشم. در همه چیز شفافسازی کردم. به جوسازیها توجه نکنید. شما ندیدید من کلنگ بزنم چون از کلنگ زدن بیزار بودم. امروز دهها هزار پروژه در کشور کلنگ زدند که سی سال است همین طور مانده است.
قالیباف یادآورشد: من یک کلنگ هم نزدم ولی افتتاح کردم و قبل از کلنگ زدن یک تایمر گذاشتم و به مردم شهر گفتم مردم این حق شماست که بدانید این پروژه چه زمانی و به چه قیمتی تمام می شود. قیمت آن به طور شفاف در سایت شهرداری است و هرکس مراجعه کند به روز هزینه های شهرداری را آنجا می بیند.قانون می گوید هر ۶ ماه یکبار گزارش کنید اما اینجا بروز می بینید. بنابراین من اهل زمان هستم.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی طرح شفافیت در مجلس گفت: من در طول مسئولیتم در مجلس تنها یک طرح امضا کردم و آن طرح شفافیت است الان هم معتقدم و پیگیری میکنم.
وی اضافه کرد: چون بخشی از طرح قانون آییننامه داخلی مجلس را باید تغییر بدهد قانون آییننامه داخلی مجلس دو سوم را میخواهد مثل خلاف برنامه بودن است و این دو سوم رای در مجلس کار سختی است و به همین خاطر دو سوم رای گذاشتند که آیین نامه داخلی مرتب تغییر نکند.
رییس قوه مقننه ادامه داد: الان این کار را انجام میدهیم دوستان میگویند چرا در دو شوری. حتماً وقتی کار دو شوری می شود دقیقتر و پخته میشود و با بررسی بیشتر متقنتر میشود . در واقع دو شوری برای دقت و پختگی طرح است.
قالیباف خاطرنشان کرد: قانون آیین نامه هم دوشوری و یک شوری هم دارد، ولی بررسی طرح شفافیت به دلیل حساسیتی که دارد حتماً دوشوری مناسب تر است.
وی با بیان اینکه شفافیت در سطحی که قانون مشخص میکند باشد. البته معتقدم شفافیت در جاهایی با یک قانون انتخاباتی که داریم در موضوعات صنفی، امنیتی و موضوعاتی که طبقه بندی دارند در همه دنیا هم هست، در قانون ما هم هست که بعضی حوزه ها را به همین خاطر می گویند که جلسات علنی و غیرعلنی است و طبقه بندی به کلی سری و سری دارند ولی اموراتی که به مردم برمیگردد آن باید شفاف شود.
رییس مجلس با تاکید بر لزوم شفافیت در شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت، شورای عالی انقلاب فرهنگی و نه تنها مجلس گفت: مجلس از همه جا شفافتر است حداقل جایی که مذاکراتش از رادیو پخش میشود.
قالیباف خاطرنشان کرد: دوستان مطمئن باشند که بحث شفافیت را دنبال میکنیم و به خاطر دقت بیشتر و تکمیل کردن آن به صورت دو شوری بررسی میشود و دیشب هم جلسه داشتیم و همین هفته هم در دستور کار داریم و آن را دنبال میکنیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره برخورد عنابستانی با یک سرباز گفت: در بحث مربوط به آقای عنابستانی هیئت نظارت وی را خواست و پیگیری هم کرد ولی من معتقدم که باید محکمتر از این هم پیگیری میکرد. از آن طرف اشکالاتی هم در مامور نیروی انتظامی بود. مأمور نیروی انتظامی در اجرای قانون نمیتواند خلاف قانون کند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عنابستانی به سرباز سیلی نزد، گفت: هر آنچه در فضای مجازی رفت و دیدیم، نگوییم. اگر هم میزد حتما خطا کرده و باید تنبیه شود ولی سیلی نزد، هول داد. نماینده مجلس و یا هر کسی هست حق ندارد هل بدهد. اگر حتی آن مأمور را هل داد، مامور هم حق ندارد توهین کند.
وی گفت: بعد از این اتفاق هیات نظارت موافقت کرد که دادگاه آنها را بخواهد و پیگیری کند و به هر حال قضاوت دادگاه فصلالخطاب است.