معاون فنی و بازرگانی شرکت پست خراسان رضوی بر ضرورت اجرای طرح پلاک گذاری هوشمند در شهرستان تربتحیدریه تاکید کرد و گفت: اجرای طرح ملی یکسان و استانداردسازی آدرسها (GNAF) نیازمند همکاری شهروندان و دستگاههای اجرایی مرتبط است.
به گزارش اعتمادساز، حسن نامی روز شنبه در نشست مشترک میان شرکت پست با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر تربتحیدریه با موضوع پیادهسازی پلاک تلفیقی شهری و طرح ملی ایجاد آدرس پستی افزود: با اجرای کامل این طرح، شاهد کاهش مراجعات شهروندان به شهرداری و دیگر ادارات خدمترسان نظیر آب و برق خواهیم بود.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح در تربتحیدریه، در مجموع واحدهای تجاری و مسکونی باید برای ۱۵۲ هزار مشترک، پلاک نصب و بر روی آن ۲ کد هوشمند پستی یا رمزینهٔ پاسخ سریع (QR_code) به روز شده درج شود و اگر طرح هم اکنون اجرا شود، برای هر پلاک هوشمند به طور متوسط بین یک میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون ریال هزینه دارد که اگر به سال آینده محول شود به طور حتم بیشتر خواهد شد.
معاون فنی و بازرگانی شرکت پست خراسان رضوی گفت: برای اجرای طرح باید ابتدا به ساکن اطلاعات اولیه شهروندان از طریق شرکت پیمانکار طرف قرارداد شهرداری در سامانه اینترنتی بارگزاری شود.
نامی افزود: در مرحله بعد و با کمک شرکت پست این اطلاعات در قالب ۲ کد هوشمند پستی یا رمزینهٔ پاسخ سریع در سامانه جامع شرکت پست بارگزاری میشود.
وی ادامه داد: این اطلاعات شامل اطلاعات فنی ساختمان، اطلاعات مشترکان آب، برق، گاز و دیگر دستگاههای خدمترسان و هر گونه اطلاعات دیگر دستگاههایی است که تمایل دارند نحوه خدمات آنها یا اطلاعات مشترکانشان در قالب ۲ کد یاد شده ثبت و ضبط شود (شبیه دفاتر خدمات دولت الکترونیک) و از جمله حتی اطلاعات حوزه گردشگری شهر نیز خواهد بود.
معاون فنی و بازرگانی شرکت پست خراسان رضوی گفت: این طرح علاوه بر آن که برای شهرداری درآمدزا خواهد بود سایر دستگاهها نیز در ارایه خدمات به شهروندان مسیر دیجیتالی را طی می کنند و شهروندان نیز دریافت خدمات برایشان سهلالوصولتر خواهد شد.
اکبر آقابیگی رییس شورای اسلامی شهر تربتحیدریه نیز در این نشست گفت: اجرای این طرح در حوزه امنیت شهروندان بسیار مهم است و علاوه بر پیشگیری، در تشخیص جرم نیز تاثیر مثبت دارد از این رو شایسته است تمامی دستگاههای اجرایی، در اجرای این طرح ملی ما را یاری کنند.
دیگر عضو شورای اسلامی شهر تربتحیدریه نیز گفت: بحث شهر هوشمند بسیار فراتر از این مقوله است و شایسته است به شکلی اطلاع رسانی نشود که سطح توقعات مسوولان و شهروندان افزایش یابد.
مهدی جهانشیری افزود: امروز شهروندان با مفاهیم شهر هوشمند آشنایند و با صرف اجرای یک پلاک هوشمند، نمیتوان وعده تحقق شهر هوشمند را به شهروندان داد.
در سالهای اخیر شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران موظف به اجرای پروژهای با عنوان «پروژه ملی GNAF» شده است. این پروژه امکان بررسی و صحتسنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور میسازد.
همچنین بهواسطه ایجاد و راهاندازی پایگاه ملی GNAF امکان تعیین موقعیت دقیق نشانیهای فیزیکی حاصل خواهد شد. امکان رصد کالا و جلوگیری از قاچاق و احتکار کالا، امکان شناسایی موجودی مسکن کشور، کمک به شناساییها، مخاطرات و میزان آسیبها در سیل، زلزله و کرونا و برخی از مهمترین کاربردهای پروژه ملی GNAF است.
کار مجریان این طرح اضافه کردن موقعیت جغرافیایی (طول و عرض جغرافیایی) و به عبارتی «لوکیشندار» کردن مکانهایی است که دارای کدپستی هستند یا قرار است به آنها کدپستی اختصاص داده شود.
ایرنا