مجری پروژه توسعه زنجیره ارزش صنایع دستی گفت: با هدف حمایت از تولیدکنندگان هنرهای صنایع دستی و رونق دوباره محصولات آنها این طرح در پنج استان کشور در حال اجراست.
به گزارش اعتمادساز، عبدالله احراری روز جمعه در سفر به شهرستان تایباد و بازدید از کارگاههای محصولات فِرت بافی روستاهای “سوران و استای” افزود: هم اکنون این پروژه صنایع دستی در استانهای سیستان و بلوچستان، ایلام، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در حال اجراست.
وی ادامه داد: پیش بینی شده است که برگزاری طرح توسعه زنجیره ارزش صنایع دستی در این پنج استان موجب ایجاد و تثبیت ۲ هزار شغل شود.
مجری طرح زنجیره ارزش صنایع دستی گفت: برگزاری کلاسهای این طرح در خراسان رضوی برای شهرستانهای تربت جام، کوهسرخ، کاشمر، تربت حیدریه، گناباد و تایباد پیش بینی شده است.
احراری با بیان این که در این طرح بیشترین سهم را استان خراسان رضوی دارد افزود: این پروژه شامل آموزشهایی در بخش دوخت های سنتی، پشم ریسی سنتی، گلیم بافی، ساخت عروسک و پارچه های دست بافت است.
وی اضافه کرد: طرح توسعه زنجیره ارزش صنایع دستی در سطح کشور ۴۰ پیشران دارد که ۱۰ نفر از آنها در تایباد هستند.
مجری طرح زنجیره ارزش صنایع دستی گفت: تا پایان امسال در عرصه هنرهای صنایع دستی در سه حوزه، خرید مواد اولیه با ایجاد تعاونی، فرآیند تولید از حالت سنتی به صنعتی و بازاریابی محصولات تحول و نوآوری ایجاد خواهد شد.
احراری با تاکید بر این که بازاریابی و تضمین خرید محصولات تولید شده در این طرح باید مورد حمایت دستگاههای متولی قرار بگیرد افزود: با رایزنی های انجام شده در یک ماه آینده یک دستگاه تریلی انواع محصولات صنایع دستی روانه کشورهای روسیه و اتریش خواهد شد.
وی ادامه داد: برای هنرجویان در این طرح مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است و طی قراردادی که با پیشرانان به ثبت خواهد رسید بازار فروش و خرید محصولات تولید شده باید از سوی آنها فراهم شود.
هم اکنون در کل کشور ۲۹۴ رشته صنایع دستی شناخته شده وجود دارد که ۹۲ رشته از این تعداد در خراسان رضوی زنده و فعال است. همچنین چهار رشته رنگرزی سنتی، چاروق دوزی، نمدمالی و قفلسازی سنتی که تا پیش از این فراموش شده بود نیز اکنون در خراسان رضوی احیا شده است.
ایرنا