وزیر خارجه اتریش شرط اساسی برای به رسمیت شناختن دولت طالبان را احترام آن به حقوق اولیه و آزادی انسانها، احترام به حقوق اقلیتها و زنان و فراهم کردن امکان دسترسی بشردوستانه و تشکیل یک دولت فراگیر دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، “الکساندر شالنبرگ”، وزیر امور خارجه اتریش در گفتگو با یک رسانه چاپ این کشور به مسئله بحران افغانستان پرداخته و اعلام کرد که همچنان ده ها اتریشی بعد از عهده داری قدرت توسط طالبان در افغانستان حضور دارند. وی از تلاش های کشورش برای خروج این نیروها از مرزهای زمینی خبر داد.
وی درباره تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه و محل امنی برای تروریست ها و همچنین صادر کننده تروریسم و افراط گرایی بین المللی هشدار داده و تاکید کرد که جامعه بین المللی باید همه تلاش خود را کند تا افغانستان از نظر سیاسی امنیتی به چاله سیاهی تبدیل نشود. شالنبرگ گفت: این کشور پتانسیل اینکه تمام منطقه را با خود به قعر نابودی بکشاند دارد.
وی تاکید کرد که با مشارکت صدر اعظم کشورش می خواهد میزگردی را با حضور کشورهای همسایه افغانستان و همچنین سازمان های بزرگ امدادی برگزار کند تا مشترکا به مسائل مختلف و چگونگی برقراری ثبات و ارائه کمک به افغانستان بپردازند.
شالنبرگ در بخش دیگری از سخنانش شرط اساسی برای به رسمیت شناختن دولت طالبان را احترام به حقوق اولیه و آزادی، احترام به حقوق اقلیت ها و بخصوص حقوق زنان و فراهم کردن امکان دسترسی بشردوستانه و تشکیل یک دولت فراگیر دانست.
شالنبرگ در بخش دیگری از این گفتگو به مناقشات بین مجارستان و لهستان با اتحادیه اروپا بر سر مسئله حاکمیت قانون پرداخته و درباره به وجود آمدن جامعه ای دو طبقه در این اتحادیه هشدار داده و از رشد در کنار هم همه کشورها حمایت کرد. وی همچنین اعلام کرد که پروژه ادغام و هماهنگی در اروپا تازه زمانی نهایی می شود که هر کشوری از یوگسلاوی سابق عضو این اتحادیه شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش از موضع ترکیه در قبال پناهندگان افغان و مخالفت این کشور با پذیرش پناهندگان افغان حمایت کرد.