سینمای دفاع مقدس همچنان غریب است

یک فیلمساز حوزه دفاع مقدس در خراسان رضوی گفت: سینمای دفاع مقدس همچنان غریب است و بهره برداری درست از موضوعات دفاع مقدسی با مشکلاتی همراه است البته این موضوع به معنای نداشتن کار خوب در این بخش نیست.

به گزارش اعتمادساز، موسی حاجی نژاد افزود:به طور معمول سالانه یکی دو فیلم خوب در این بخش ساخته می‌شود اما محدودیتها در این عرصه وجود دارد، دفاع مقدس با جنگهای دیگر متفاوت است، زیرا در این جنگ مردم کشورمان مقدسانه جنگیدند و تهاجمی نکردند و معنویت در دفاع کشورمان از خود در جنگ تحمیلی با عراق زیاد بود، حوزه سینمای دفاع مقدس رو به پیشرفت است اما گاه ترمز آن کشیده می شود.

وی ادامه داد: مهمترین نکته آن است که مسوولان مواردی که می دانند به تقویت این بخش کمک می کند را تبدیل به قانون کنند تا با تغییر مسوولان، اولویتها تغییر نکند، جوان امروز نیاز جدی به کمک دارد که این نیاز گاه نادیده گرفته می شود تا به عده دیگری که درصدد انجام کار برای حوزه دفاع مقدس هستند، کمک شود.

این فیلمساز حوزه دفاع مقدس در خراسان رضوی گفت:باید درگاه کار برای حوزه دفاع مقدس به روی همه که می توانند در این عرصه کارکنند، باز شود، یک برنامه جامع ۱۰ تا ۱۵ ساله تدوین شود تا سیاستهای این حوزه براساس برنامه مزبور پیاده سازی و اجرا شود تا بتوان از آن بهره برداری مطلوب داشت.

حاجی نژاد افزود:کشورهای دیگر از موضوعاتی ملی مشابه دفاع مقدس بهره برداری مطلوبی می کنند در حالی که جنگی مانند جنگ تحمیلی ایران و عراق نداشته و حتی از قهرمانان ملی در این بخش برخوردار نیستند اما در فیلمهای خود قهرمان تولید می کنند، اما در ایران ما با این که قهرمانان زیادی برای معرفی داریم، هر از گاهی دست و بالمان برای تولید فیلمهای فاخر بسته است.

وی اضافه کرد: در این عرصه گاه فیلمسازان دفاع مقدس باید لابی کنند تا هزاران دغدغه برای تولید فیلم با موضوع دفاع مقدس داشته باشند، یک فیلمساز دفاع مقدس شاید فقط یک فیلمساز باشد اما فیلمش یک اثر ملی است و باید همه دستگاه های اجرایی به او کمک و از وی حمایت کنند.

این فیلمساز گفت: من فیلم سه دقیقه ای به نام “هاوار” با موضوع دفاع مقدس دارم که هفت جایزه بین المللی دریافت کرده است، در کنار آن فیلم مستند بلندی هم دارم که در ۲ قسمت ۴۵ دقیقه ای ساخته شده است، برای من روایت درست از یک واقعه بهتر از توجه به مدت زمان فیلم است، این که من به فیلم کوتاه، بلند یا سینمایی علاقه داشته باشم در اولویت دوم قرار می گیرد.

حاجی نژاد افزود: برخی سینما را برای سینمایی ساختن می خواهند اما اعتقاد من این است که اثر باید دیده شود، باید مردم اثر را ببینند، چه در سینما، چه در نمایش خانگی و چه در تلویزیون زیرا به این نحو اثرگذاری فیلم بیشتر می شود، فیلمسازان موفق هم همین طور هستند و خود را محدود به سینما نمی کنند.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم به صورت ایده آل مسیر طی شده را بررسی کنیم، می توان گفت که ما نتوانستیم بهره برداری فرهنگی یا بهره برداری اصولی از دفاع مقدس داشته باشیم.

این فیلمساز گفت: ساخت آثاری مانند “موقعیت مهدی” و فیلمها و برنامه های شهرستانها پیرامون دفاع مقدس در چند سال اخیر نشان دهنده تغییر رویکرد در این زمینه است.

حاجی نژاد افزود: یکی از اشکالات در حوزه سینمای دفاع مقدس آن است که در این حوزه زیاد نظر داده می شود و متاسفانه همه خود را کارشناس می دانند به همین دلیل فیلمساز رغبت نمی کند که به این عرصه ورود کند، از سوی دیگر یک بعد سینمای دفاع مقدس فعالیتهای میدانی است که به دلیل هزینه زیاد آنها مجموعه های کمتری ورود می کنند تا بخشی از هزینه های آنها را تامین کنند.

وضعیت تولید فیلم دفاع مقدس در خراسان رضوی رو به پیشرفت است

این فیلمساز در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت تولید فیلمها با موضوع دفاع مقدس در خراسان رضوی گفت: روند تولید فیلم با موضوع دفاع مقدس در استان را رو به پیشرفت می بینم هم اینک گروه های زیادی در حال فعالیت در عرصه دفاع مقدس بوده و فیلم می سازند، برخی از آنان موفق به شبکه سازی یا کادرسازی شده اند با این حال افرادی که در حوزه دفاع مقدس فعالیت دارند باید از کار آنان دفاع شود نه این که رقیب تلقی شوند.

حاجی نژاد افزود:سیاستگذاران عرصه فرهنگی و هنری در خراسان رضوی باید از حضور عوامل بومی در فیلمهای دفاع مقدس حمایت کنند.

وی با تاکید بر استفاده از عوامل بومی در تولیدات سینمایی دفاع مقدس خراسان رضوی ادامه داد: سیاستگذاران عرصه فرهنگی و هنری در استان باید از حضور عوامل بومی در فیلمهای دفاع مقدس حمایت کنند، شاید فیلمهایی که با بهره گیری از عوامل سینمایی خارج از استان ساخته می شود، فیلم خوبی باشد اما ارزش افزوده ای برای استان ندارد و نیروی جدید جذب سینمای خراسان رضوی نکرده است.

او اضافه کرد: شاید کار برای دفاع مقدس یا شهدای آن رزق و روزی زیادی نداشته باشد اما کار برای شهدا پربرکت است، هم اکنون نیز فعالان عرصه سینمای خراسان رضوی موفق شده اند با تولیدات خود برنامه های بیشتر شبکه های سیمای کشور را کامل کنند، سینمای دفاع مقدس در خراسان رضوی افراد دغدغه مند، باسواد و پویایی دارد و کم آسیب ترین وجه سینمای کشور با موضوع دفاع مقدس است.

موسی حاجی نژاد از فیلمسازان حوزه دفاع مقدس خراسان رضوی است که فیلمهایی مانند “سلیمانی عزیز”، “هاوار” یا سریال “مرزبانان” و “رویای بیداری” تولید کرده است، او ورودش به سینما را مدیون علاقه به کارهای دفاع مقدس به ویژه آثار کارگردانانی مانند “رسول ملاقلی پور” و “ابراهیم حاتمی کیا” و مشوق خود را شهید “ابراهیم اصغرزاده” می داند.

سابقه کارهای هنری او به دهه ۸۰ بازمی گردد و تاکنون بیش از ۳۰ اثر از او به نمایش درآمده است.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید