سرپرست سازمان آتش‌نشانی قوچان: تجهیزات آتش‌نشانی قوچان کمتر از حداقل استانداردهای لازم است

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قوچان گفت: شهر قوچان دارای سه ایستگاه آتش‌نشانی با تنها یک ماشین سنگین به همراه دو دستگاه قدیمی پشتیبان، دو ماشین نیمه سبک و یک ماشین نیمه سنگین است که این میزان کمتر از حداقل استانداردهای لازم است.

به گزارش اعتمادساز، کمال علیزاده هشتم مهرماه در نشست خبری با تأکید بر اینکه جهت کاهش مزاحمت‌های تلفنی با آتش نشانی باید فرهنگ‌سازی شود، افزود: طی ۶ ماهه نخست امسال ۷ هزار و ۵۷۳ مورد مزاحمت تلفنی برای آتش‌نشانی قوچان ثبت‌شده است که این میزان در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: طی ۶ ماهه نخست سال جاری ۳۷۴ عملیات توسط نیروهای سازمان آتش‌نشانی قوچان انجام شد که از این میان بیشترین میزان متعلق به نجات حیوانات با ۱۰۳ مورد عملیات و کمترین آن با ۵ مورد به حوادث مرتبط با گازگرفتگی و نشتی منجر به فوت اختصاص داشت.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قوچان همچنین بیان کرد: ۳۴ مورد اطفای حریق منازل مسکونی، ۲۱ اطفای حریق مزارع و باغات و خرمن، ۳۵ اطفای حریق علف‌های هرز و مواد زائد، ۱۲ اطفای حریق در فضای سبز شهرداری، ۱۲ چاه افتادگی و آوار و سقوط، ۱۱ اطفای حریق در اماکن تجاری و صنعتی و آموزشی، ۶ اطفای حریق دام، ۲۱ مورد اطفای حریق اتومبیل و… ازجمله موارد عملیاتی آتش‌نشانی قوچان در ۶ ماهه نخست امسال بوده است.

وی همچنین با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال جاری ۷۵۷۳ مورد مزاحمت تلفنی برای آتش‌نشانی قوچان ثبت‌ شده است، گفت: هر چند این میزان در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است اما برای به حداقل رساندن این میزان باید فرهنگ‌سازی لازم صورت بگیرد.

علیزاده عنوان کرد: مردم باید بدانند که اشغال بی‌جای خطوط تلفن سازمان‌های امدادرسان همچون آتش‌نشانی امکان خدمت‌رسانی به‌ موقع را سلب می‌کند و گاهی می‌تواند نتایج جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد.

وی افزود: طی این مدت ۱۳ هزار و ۵۱۳ تماس با سامانه ۱۲۵ ثبت ‌شده است که از این میان ۳۱۷۹ مورد تک‌زنگ و ۱۴۳۹ مورد تماس اشتباه با سایر شماره‌های سه‌ رقمی بوده است.

علیزاده با تأکید بر اینکه بر اساس استانداردهای سازمان آتش‌نشانی باید به ازای هر ۲۵ هزار نفر جمعیت یک ایستگاه آتش‌نشانی با یک ماشین نجات و یک اطفا وجود داشته باشد، بیان کرد: شهر قوچان دارای سه ایستگاه آتش‌نشانی با تنها یک ماشین سنگین به همراه دو دستگاه قدیمی پشتیبان، دو ماشین نیمه سبک و یک ماشین نیمه سنگین است که این میزان کمتر از حداقل استانداردهای لازم است.

وی اظهار کرد: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قوچان ماشین ویژه فوم یا کف که در اطفای حریق ناشی از مواد سوختی به‌ کار برده می‌شود ندارد و در صورت وقوع سانحه از دستگاه اینداکتور بین‌راهی استفاده می‌شود که زمان می‌برد و کارایی لازم و قدرت پرتاب کافی ندارد.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قوچان بابیان اینکه قوچان باید حداقل ۷۶ نیروی عملیاتی داشته باشد، گفت: این سازمان در حال حاضر تنها ۳۹ نفر نیروی عملیاتی دارد و درخواست ما این است نیروی بومی عملیاتی برای شهر قوچان اختصاص یابد.

وی افزود: دو ماشین نیمه سبک و یک ماشین هشت تن درخواست شده و مورد موافقت قرارگرفته است اما ست فردی نداریم و از امکانات به ‌صورت مشترک استفاده می‌شود، مثلاً دستگاه‌های تنفسی با شیوع بیماری کرونا همچنان به‌ صورت مشترک استفاده می‌شود.

علیزاده بابیان اینکه آتش‌نشانی اهرم فشار ندارد و احکام صادره ضمانت اجرایی ندارند، اظهار کرد: تمام ادارات بررسی و به اماکن ناامن اخطار داده‌ شده است و دستگاه‌هایی که ضعف داشته‌اند به دستگاه قضا معرفی شدند، اما بازدید از منازل بالاتر از ۴ سقف و بررسی میزان ایمنی آن‌ها به دلیل نبود اهرم فشار و عدم‌حمایت برخی از نهادها متوقف شد.

وی ادامه داد: عدم هماهنگی بین آتش‌نشانی و نظام‌مهندسی در برخورد و شناسایی ساختمان‌های ناایمن وجود دارد، به ‌طور مثال استاندارد آتش‌نشانی لزوم تعبیه پله فرار است اما نظام‌مهندسی با شرایط ویژه این موضوع را الزامی کرده است.

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید