رییس خانه‌ صمت خراسان رضوی: دولت ارز را تک نرخی کند

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بخش خصوصی در شرایطی که کشور با تحریم جدی مواجه بوده، نیازمند حمایت دولت و خواستار ارز تک نرخی است.

به گزارش اعتمادساز، فیروز ابراهیمی روز پنجشنبه در همایش بررسی چالشها و راهکارهای شناسایی، جذب، توانمندسازی و حفظ سرمایه انسانی، افزود:در اقتصاد کشور دنبال کشفیات جدید هستیم و از تجاربی که کشورها در گذشته داشته اند، غافلیم، نمونه عینی آن رفع تعهد ارزی است که چنین موضوعی در کشورهای دیگر به اجرا نرسیده است.

وی بیان کرد: صادرکننده در شرایط سخت تحریم های اقتصادی و انتقال پول، ارز را به سختی به کشور می آورد، بعد دولت از او می خواهد که ارز خود را به سامانه «سنا» دهد اما بین نرخ ارز در این سامانه با نرخ ارز در بازار آزاد تفاوت وجود دارد، به این معنا که صادرکننده باید ارز را با قیمت ارزانتر از بازار آزاد بفروشد تا وارد کننده همان ارز را در اختیار گرفته و با آن کالا را به هر قیمتی که می خواهد وارد کشور کند، این رویه جفا به تولید است.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: سالانه میلیاردها دلار از منابع مردم این جامعه با روکش نیازمندیهای حوزه تولید برای واردات داده می شود، نمونه آن فساد رخ داده بدنبال واردات «چای دبش» است.

وی گفت: چالش اصلی در عدم مناسب جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی در بازار کار، مولفه هایی مانند تن پروری جوانان، فقدان پژوهش، عدم تطابق بین نیاز بازار کار با نوع آموزش دانشجویان و مواردی از این دست، نیست بلکه مشکل در جای دیگر است.

ابراهیمی افزود: در هیچ دوره ای در این کشور هزینه پژوهش و تحقیقات بیشتر از نیم درصد از میزان تولید ناخالص داخلی کشور نبوده، در حالیکه این میزان در دنیا پنج درصد است، جوانان نیز تن پرور و دنبال کارهای ساده نیستند بلکه برعکس اگر به آنان مسیر درست نشان داده شود، با شوق و پرامید و پرتلاش ظاهر خواهند شد.

وی ادامه داد: ایرادی که به قانون کار گرفته می شود نیز نمی تواند چالش جدی در جذب نیروی کار باشد، زیرا از حدود ۶ هزار واحد صنعتی که در خراسان رضوی وجود دارد، کمتر از ۲ درصد آنها ایرادهایی به قانون کار دارند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: عدم تطابق آموزشها در دانشگاه ها با نیاز بازار کار نیز آنقدر مولفه اثرگذار در فقدان جذب نیروی کار در جامعه به شمار نمی رود، حتی مشکل مزبور به ضعف آموزش های فنی و حرفه ای هم مربوط نمی شود زیرا دریافتی های مربوط به مراکز فنی و حرفه ای بیشتر از اینکه جذب بخش آموزش شود، به پرداخت حقوق کارمندان اختصاص می یابد.

وی گفت: علم اقتصاد تنها علمی است که بروز عوامل مختلف در گوشه و کنار دنیا روی آن تاثیر می گذارد، این حوزه یک محیط برنامه محور بوده و پیش نیاز برنامه ریزی ثبات در شاخصهای کلان است، اینکه دانشجویان جذب نیروی کار نمی شوند، گره های قانون کار و مشکل پژوهش و عدم تطابق نیازهای بازار کار با آموزش نیست، گره در جایی است که تخصصی ترین حوزه های کلیدی در اقتصاد کشور در دست فرد متخصص این حوزه نیست.

ابراهیمی با تاکید بر همدلی و تلاش مدیران دستگاه های اجرایی خراسان رضوی در موضوع اقتصاد ادامه داد: با این شرایط نمی توانیم همه مشکلات اقتصادی در استان را حل کنیم، به جهت آنکه اقتصاد کشورمان دولتی و متمرکز است و دایره تصمیمات و انتخاب ها در حوزه اقتصادی در کشور آنقدر تنگ و محدود است که آدم های موثر در این دایره بی تاثیر می شوند.

۸۵۰۰ جویای کار در خراسان رضوی

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در حاشیه این همایش  گفت: از ابتدای امسال تاکنون هشت هزار و ۵۰۰ نفر جویای کار از استان درخواست خود را در سامانه جستجوی شغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ثبت رسانده اند.

محمد امین بابایی اظهار کرد: بیش از ۲۵ هزار فرصت شغلی توسط دفاتر کاریابی و کارفرمایی در سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir به ثبت رسیده است که تاکنون ۱۵ هزار نفر جویای کار در کل کشور در این سامانه ثبت نام کرده اند که هشت هزار و ۵۰۰ نفر از آنان مربوط به این استان هستند.

وی در تشریح مهمترین اهداف برگزاری این همایش بیان کرد: امروز در بنگاه های اقتصادی با کمبود نیروی کار بویژه در واحدهای کارگری مواجه هستیم، این چالش محور برگزاری همایش بررسی چالشها و راهکارهای شناسایی، جذب، توانمندسازی و حفظ سرمایه انسانی شد تا با حضور دانشگاهیان و فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در کنار این همایش نمایشگاهی نیز با مشارکت صاحبان ۱۵ برند استان برپا شده است تا فرصتهای شغلی خود را در این نمایشگاه مطرح کنند و فرصتی هم برای دانشجویان جویای کار فراهم شود تا متناسب با تخصص خود جذب این فرصتهای شغلی شوند.

وی اظهار کرد: دانشگاه صنعتی سجاد در راستای مسئولیت اجتماعی خود در راستای ایجاد فرصت شغلی برای دانشجویان گام برداشته و به سمت دانشگاه های نسل چهارم حرکت کرده است، این دانشگاه نخستین مرکز آموزش عالی کشور بوده که مجوز کاریابی را از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دریافت کرده است.

بابایی اضافه کرد: حوزه های کاریابی خراسان رضوی به صورت ویژه در رشته های آموزشی وارد شده و برای ایجاد زنجیره خدمات مشاوره ای تا توانمندسازی نیروی کار برنامه ریزی کرده و وارد عمل شده اند.

در این همایش هاشمی اورعی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس هیات مدیره اتحادیه انجمن های انرژی ایران در خصوص «بحران نیروی انسانی، از نظام آموزشی ناکارآمد تا مهاجرت» و محمد مهدی فراحی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد پیرامونـ «نسلهای جدید کارکنان و فرصتهای طلایی» سخنرانی داشتند.

در این همایش کارگاه‌های عملکرد تیمی از طریق بازی و رزومه نویسی نیز ویژه دانشجویان برگزار شد.

همایش بررسی چالشها و راهکارهای شناسایی، جذب، توانمندسازی و حفظ سرمایه انسانی، ۲۳ آذرماه به میزبانی دانشگاه سجاد مشهد برپا شد.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید