درآمد ۱۲ هزار میلیارد تومانی دولت از محل مولدسازی محقق نشد

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور درباره علت کسری بودجه دولت گفت: درآمد ۱۲ هزار میلیارد تومانی دولت از محل مولدسازی محقق نشد.

به گزارش اعتمادساز، محسن زنگنه اظهارداشت: در برنامه هفتم در سه حوزه توانستیم سهمی برای استان خراسان رضوی به صورت مستقیم و غیر مستقیم بگنجانیم که اولویتمان بحث زیارت می‌باشد این درحالی است که در ماده الحاقی 25 به طور مستقیم به بحث شورای عالی زیارت اشاره شده و براساس این بند شورای ملی زیارت به شورای عالی زیارت ارتقاء یافته است را که در شورای‌عالی زیارت ریاست برعهده رئیس جمهور بوده و مصوبات آن قانونی و لازم‌الاجراست.

500 میلیارد تومان ‌برای ‌زیارت در ردیف سال 1401 حذف شد

وی افزود: سال گذشته رقم 500میلیارد تومان را برای امر زیارت در ردیف مربوط به آن قرار دادیم که حذف شد، بنابراین بودجه خاصی در زمینه زیارت نداشتیم و سال قبل از آن نیز بودجه خوبی در نظر گرفتیم که برای بسیاری از زیرساخت‌های زیارت پرداخت شد  چرا که در بند “الف” ماده 48 بیان کردیم که سازمان برنامه و بودجه مکلف است چند طرح بزرگ اقتصادی ملی و پیشران را ظرف مدت 6 ماه به تصویب هیئت وزیران برساند. از جمله این طرح‌های پیشران قطار سریع‌السیر در مسیر‌های طولانی و پرمسافر از جمله تهران ـ مشهد است.

وزارت خارجه در برنامه هفتم باید برنامه افزایش گردشگری زیارت را عملیاتی کند

زنگنه عنوان کرد: خطوط ریلی، راه‌های زمینی، خطوط هوایی و مسکن مورد نیاز زائر باید در بحث زیرساخت‌های حوزه زیارت دیده شود و این اتفاق بزرگی برای مشهد به عنوان قطب زیارت کشور است، همچنین در بند خ ماده 101 وزارت امور خارجه را مکلف کردیم نسبت به ارتقای صنعت گردشگری اعم از سلامت، سیاحتی، علمی و به خصوص زیارتی اقدام کند،وزارت امور خارجه در طول برنامه هفتم باید برنامه مدون و عملیاتی برای افزایش گردشگر زیارت انجام دهد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور گفت:براساس قانون بودجه سال 1402 درآمد‌های استانی 19.7 همت است که براین اساس مصوب درآمد‌های هفت ماهه 11.5 همت می‌شود و تاکنون 12.1 همت تحقق درآمد‌های استانی داشتیم. این رقم 600 میلیارد تومان معادل 5.2 درصد بیش از سال گذشته است چرا که سال گذشته در 7ماه ابتدای سال منفی 5.6 درصد کسری تحقق درآمد داشتیم.

درآمد‌های مالیاتی خراسان رضوی براساس مصوبه قانون بودجه 19 همت است

وی خاطرنشان کرد: در زمینه اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی سرمایه‌ای خراسان رضوی مصوب 8.2 همت و تخصیص هفت ماهه 1.97 همت است که 24 درصد تحقق داشتیم، در اعتبارات هزینه‌ای مصوب 2.4 همت و تخصیص هفت ماهه 1.2 تقریبا معادل 51 درصد است. در تملک دارایی سرمایه‌ای نیز مصوب 5.8 همت و تخصیص هفت ماهه 750 میلیارد معادل 13 درصد بوده که 650 میلیارد به صورت نقد و مابقی اوراق پرداخت شده است.

زنگنه افزود: درآمد‌های مالیاتی استان نیز  براساس مصوبه قانون بودجه در کل سال 19 همت است که سهم هفت ماهه به 11.1 همت می‌رسد، اما در هفت ماه ابتدای سال 11.7 همت درآمد مالیاتی داشتیم که 598همت معادل 5.4 درصد افزایش داشته، در حالیکه سال گذشته منفی 4.8 درصد عدم تحقق داشتیم.

188 ملک توسط دستگاه‌های مختلف برای مولدسازی معرفی شد

نماینده مجلس شورای اسلامی درآمدهای حاصل از مالکیت دولت را یک میلیارد دانست و ادامه داد: 330 میلیارد درآمدهای فروش وخرید کالاست و درآمد حاصل از جرایم و خسارات دربودجه 1402 ، برای استان 143 میلیارد برآورد کردیم که سهم 7 ماهه آن 83 ونیم میلیارد تومان بوده است که 137 درصد رشد داشتیم که عوارض گمرکی ،جرایم رانندگی ،جرایم حاصل از گرانفروشی و….از این دست بوده است.

وی بیان کرد: تاکنون 188 ملک توسط دستگاه‌های مختلف استان برای مولدسازی معرفی شده است،  این املاک 15.4 همت ارزش‌گذاری شده‌اند که  از این 188 مورد 125 مورد به ارزش 14.6 همت تایید و مستندسازی شده  و 47 مورد به ارزش 7.6همت در کارگروه مصوب و 9 مورد به ارزش 7 میلیارد و 400 میلیون تومان فروخته شده است.

درآمد 120 همتی دولت از محل مولدسازی ‌کمتر از 5 درصد محقق نشد‌

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور در خصوص علت کسری بودجه دولت نیز، گفت: یکی از علت‌ها این است که دولت از محل مولدسازی بیش از 120 همت درآمد پیش‌بینی کرده بود اما تاکنون کمتر از 5 درصد محقق شده و در برنامه هفتم خطوط ملی، راهبردهای کلان و مسیر پنج‌ساله آینده کشور ترسیم می‌شود و برخلاف بودجه سالانه که به طور ریز و کاملا مشخص در مورد هر مسئه‌ای صحبت می‌کند، در برنامه هفتم توسعه به صورت ملی، راهبردهای کلی مطرح و ردپایی برای پیگیری بعدی در زمینه‌های اخذ بودجه، تسهیلات و امکانات ایجاد می‌شود.

مجلس سقف بودجه و تبصره 14 که مربوط به یارانه‌هاست را تغییر نداد

زنگنه در ادامه بیان داشت: سال 1402 تنها سالی بود که مجلس سقف بودجه و تبصره 14 که مربوط به یارانه‌هاست را تغییر نداد یکی دیگر از علت‌های کسری بودجه این بود که امسال دولت اجازه پیدا نکرد سهم 40 درصدی صندوق توسعه را کاهش دهد، در حالیکه هر سال از رهبری اجازه می‌گرفتند و 20 درصد کاهش می‌دادند.

وی علت دیگر کسری بودجه دولت را عدم تخمین درست هزینه‌ها از جمله گندم دانست وافزود: تا کنون 156 هزار میلیارد تومان برای خرید گندم پرداخت شده، در حالی که برآورد دولت در لایحه نصف این بود. ممکن است در ماه‌های آینده در زمینه تامین دارو نیز مشکلاتی به همین دلیل داشته باشیم.

تکلیف وزارت نفت در برنامه هفتم توسعه برای به استان‌های نفت‌خیز و گازخیر

نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص درآمدهای حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی نیز اظهار کرد: در این حوزه  یک درصد سهم استان‌های نفت‌خیز و گازخیز و دو درصد هم از درآمدها برای مناطق محروم توسعه‌ نیافته کل کشور است؛ دولت مکلف می‌باشد یک‌سوم از سه درصد درآمد حاصل از نفت خام و میعانات گازی را براساس سهم هر استان در ارزش تولید نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی به استان‌های نفت‌خیز و گازخیر و دوسوم باقیمانده را به شهرستان‌ها، بخش‌ها و دهستان‌های کمتر توسعه‌یافته همان استان‌ها تخصیص دهد و این درحالی است که ما در استان خراسان رضوی بیش از 6.5 میلیارد مترمکعب تولید گاز داشتیم همچنین سه مخزن گاز شیرین با استرداد 17 میلیارد مترمکعب و یک مخزن گاز ترش عظیم با استرداد 300 میلیارد متر مکعب وجود دارد ،بدین ترتیب یک درصد از ارزش صادراتی گاز تولیدی به استان برمی‌گردد که می‌تواند اتفاق بزرگی باشد.

تکلیف برنامه هفتم توسعه به دولت برای احقاق حقوق دولتی معادن

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کرد:یکی از مشکلات ما در حوزه معادن این است که اندازه‌گیری دقیق نداریم لذا در بند 19 ماده 48 وزارت صنعت و معدن مکلف است برای احقاق حقوق دولتی تا پایان سال دوم برنامه، امکان محاسبه دقیق میزان برداشت از معادن توسط سامانه‌های هوشمند را فراهم کند ضمن اینکه در بند 7 ماده 48 به دلیل اینکه استان معادن زیادی دارد، به غیر از معادن حوزه‌های دیگر در خواف بیشترین ذخایر سنگ‌آهن را داریم، دولت را مکلف کردیم در راستای توسعه متوازن، اشتغال پایدار، بهره‌مندی مردم منطقه و جلوگیری از مهاجرت اقدامات لازم را برای اولویت‌دهی استفاده از نیرو‌ها و شرکت‌های بومی انجام داده و اولویت را به پیمانکاران بومی واجد شرایط شهرستانی و استانی بدهد.

تکلیف دولت در برنامه هفتم توسعه برای آبرسانی به شرق کشور

زنگنه گفت: در خصوص آب‌های مرزی و آبرسانی به شرق کشور نیز دولت را برای رفع مشکلات حوزه آب در شرق کشور و سیستان‌ و بلوچستان مکلف کردیم تا انتقال آب به شرق کشور و مدیریت آب‌های مرزی را به صورت خاص انجام دهد همچنین برای نگهداری رویه آسفالت و ابنیه شبکه راه‌های اصلی و فرعی و جبران خسارات وارده، سازمان مالیاتی باید 1.5 درصد سود خالص را وصول و به حساب سازمان راهداری واریز کند که 100 درصد منابع به اداره راهداری داده می‌شود.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید