تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه تاکنون هیچکس با برخورد قهرآمیز جذب اسلام و انجام واجبات شرعی نشده است، گفت: ساز و کارهای خوبی در حرم مطهر برای مقوله حجاب ایجاد شده است.
به گزارش اعتمادساز به نقل از آستان نیوز، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در مراسم تکریم و معارفه مدیرعالی حرم مطهر امام رضا(ع) با اشاره به روایت «رَحِمَ اللّه ُامرَأً عَرَفَ قَدرَهُ، رحمت خدا بر آن کس که اندازه خویش را بشناسد» از امام علی(ع)، اظهارداشت: خداوند بر خدمتگزاران حرم مطهر امام رضا(ع) منت گذارده که توفیق خدمت در این بارگاه بلند، قدسی و ملکوتی را عنایت کرده است؛ لذا خادمان باید متوجه باشند که در چه جایگاه روحانی و جلیل القدری قرار گرفتهاند.
وی افزود: بارگاه قدس رضوی جایگاهی معمولی و کار در این حرم مطهر شغل و حرفهای همانند سایر مشاغل و حرفهها نیست؛ این حرم مطهر خانه ولی خدا و محل رفت و آمد ملائکة الله است؛ میلیاردها انسان از جمله بسیاری از علمای برجسته و بزرگان دین آرزوی خدمت در این صحن و سرای قدسی را داشتهاند اما این توفیق برایشان حاصل نشده است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه خادمان رضوی باید معرفت نسبت به نعمت خدمتگزاری در بارگاه رضوی را دانسته و آن را قدر بدانند، عنوان کرد: تمام بخشهای آستان قدس باید در خدمت حرم مطهر و زائران بارگاه منور رضوی باشند؛ تمام بخشهای آستان قدس برای خدمت به حرم مطهر تأسیس شدهاند، تا بهترین امکانات و تسهیلات در جهت رفاه زائران محترم و تحقق زیارت متعالی در بارگاه نورانی رضوی فراهم شود.
وی با بیان اینکه هدف ما ایجاد پیوند میان مردم و امامشان است؛ عنوان کرد: ما در اینجا مرقد داری نمیکنیم، بلکه وظیفه داریم میان انسانها و امامشان ارتباط برقرار کنیم، لذا رفتار و مواجه خدام با زائران باید به گونهای باشد که هرکسی به این بارگاه نورانی مشرف میشود، احساس آرامش کند و اشتیاق به زیارت دوباره در دل او افزایش یابد.
مروی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت حجاب در حرم مطهر رضوی، عنوان کرد: رعایت حجاب یکی از ضروریات غیر قابل انکار در حرم مطهر رضوی است، لذا تمام خدام موظفند در صورت مشاهده کوچکترین غفلتی در خصوص رعایت حجاب، با حسن برخورد، کلام نرم و ادبیات شایسته تذکر و ارشاد لازم را داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه در مقوله امر به معروف و نهی از منکر نباید به گونهای رفتار کرد که در مردم نفرت ایجاد شود؛ عنوان کرد: هنگامی که پیامبر گرامی اسلام(ص) معاذ بن جبل را برای دعوت و تبلیغ دین به یمن فرستادند؛ به او توصیه کردند که «یا معاذ بشر ولا تنفر؛ ای معاذ! بشارت بده و تنفر ایجاد نکن.» یعنی در تبلیغ دین به گونهای نباید سخن گفت و به شیوهای نباید مردم را خطاب قرار داد که عکس العمل آنها ایجاد نفرت از دین باشد؛ در مقوله حجاب نیز برای گسترش و پاسداری هرچه بیشتر از این ضرورت دینی نیازمند استفاده از روشهای صحیح و ادبیات مناسب هستیم.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه تاکنون هیچکس با برخورد قهرآمیز جذب اسلام و انجام واجبات شرعی نشده است، ابراز کرد: ساز و کارهای خوبی در حرم مطهر برای مقوله حجاب ایجاد شده است، در مبادی ورودی حرم اتاقهای زیبایی باهدف تأمین چادر زیارت برای استفاده بانوان تعبیه شده که در کنار تحویل چادر، خدام خواهر دوره دیده به راهنمایی و آموزش آداب تشرف مبادرت میکنند.
وی با تأکید دوباره بر اینکه حرم مطهر قداست دارد و نباید کوچکترین کمتوجهی به حجاب در آن مشاهده شود، گفت: هیچکس حق ندارد میان مردم و امامشان فاصله ایجاد کند، وظیفه ما ایجاد و تقویت پیوند میان مردم و حضرت رضا(ع) است؛ زائرانی که از اقشار مختلف و با ظواهر متفاوت به این حرم نورانی مشرف میشوند، همگی معتقد و دلشان با حضرت رضا(ع) است، لذا اگر سهوا بیتوجهی نیز صورت میگیرد از روی غفلت است، باید با محبت و احترام به آنها تذکر داد و آنها را به حجاب اسلامی دعوت کرد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه خدام باید در حرم مطهر حضور فعال داشته باشند و نسبت به مشکلات احساس مسئولیت نمایند؛ بیان کرد: بنده از تمام خدام مطالبه میکنم که برای اداره حرم مطهر به بهترین وجه همراهی، هم فکری و کمک کنند، اینجا خانه امام رضا(ع) است، لذا تمام بخشها و شئون آن باید در شأن این امام همام باشد.
در پایان این مراسم «رضا خوراکیان» بهعنوان مدیرعالی حرم مطهر رضوی منصوب شد؛ پیش از این «مصطفی فیضی» عهدهدار این مسئولیت بود که اکنون به عنوان قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی فعالیت میکند.
گفتنی است؛ مسئولیت دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در مشهد، ریاست دفتر تولیت آستان قدس رضوی، مدیرعامل و مدیرمسئول روزنامه قدس، مدیر عامل مؤسسه فرهنگی هنری خراسان، مدیرعامل مؤسسه خدمات مشاوره جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی و عضویت در ستاد برنامه ریزی 5 ساله آستان قدس رضوی بخشی از سوابق رضا خوراکیان است.
تسنیم