مدیر عامل شرکت آب وفاضلاب خراسان رضوی، گفت: تنش آبی از کلیدیترین چالشهای زیست محیطی پیش روی خراسان رضوی است که آب شرب و مصارف بهداشتی را هدف قرار داده است.
به گزارش اعتمادساز، حسین امامی گفت: در چهار ماه سال گذشته در مجموع 75 میلیون و 569 هزار مترمکعب آب شرب توسط 3 میلیون و 300 هزار مشترک شهری و روستایی در خراسان رضوی (به جز شهرستان مشهد )مصرف شد که این رقم در سال جاری با 18 میلیون و 10 هزارو 784 متر مکعب افزایش به 93 میلیون و 579هزارو 784 مترمکعب رسید؛ این افزایش مصرف آب ناشی از بالا رفتن دما در مدت یاد شده بود و در حال حاضر تمام تولید آب شرب آبفا در مدار بهره برداری قرار دارد تا هماستانیهای عزیز با مشکل کمبود آب مواجه نشوند.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از روستاها و شهرهای استان به دلیل افت سفره های زیر زمینی و کاهش منابع آب شرب از پدیده شوم تنش آبی رنج می برند.
امامی با تاکید بر اینکه تنش آبی از جمله کلیدیترین چالشهای زیست محیطی پیش روی خراسان رضوی محسوب میشود که آب شرب و مصارف بهداشتی را هدف قرار داده است، افزود: شاید بتوان از خشکسالی، افزایش جمعیت، مصرف بی رویه، برداشتهای بی حد و حصر از منابع زیرزمینی در دیگر بخشها از جمله کشاورزی به عنوان اصلی ترین عوامل بروز کمبود آب در استان نام برد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تنش آبی زمانی اتفاق میافتد که میزان آب مورد نیاز یک شهر یا استان از حجم منابع آبی و میزان تولید بیشتر باشد، بنابراین در حال حاضر علاوه بر روستاهایی که به طور دائم با تانکر آبرسانی میشوند بسیاری از روستاهای خراسان رضوی به واسطه مواجهه با اتفاقات طبیعی نظیر سیل و رانش زمین و یا بروز اتفاق در خطوط انتقال و شبکه توزیع به شکل مقطعی از طریق تانکرهای سیار آبرسانی میشوند که این رقم در حال حاضر 719 روستا با جمعیت 141 هزارو 597 نفر برآورد شده است.
وی اضافه کرد: خط قرمز شرکت آب و فاضلاب، کیفیت آب است و در همین راستا 42 آزمایشگاه در سطح استان با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی در مشهد، تربت حیدریه، سبزوار و نیشابور به طور دائم و مستمر کیفیت آب شرب شهروندان و روستائیان را سالانه با یک میلیون و 271 هزار مورد آزمون کیفیت، آزمایش میکند و با اطمینان میتوان گفت که هیچ مشکل کیفی در آب شرب استان وجود ندارد، مگر وجود شوری در آب برخی مناطق از جمله بجستان، جنگل، باجگیران و 50روستا که برای رفع این مشکل اقدام به ایجاد تاسیسات آب شیرین کن شده و در شهرهای گناباد، بیدخت و کاخک نیز با احداث جایگاه های برداشت آب امکان دسترسی آسان شهروندان به آب شیرین فراهم شده است.
امامی تصریح کرد: هیچ ضرورتی برای نصب دستگاه های تصفیه آب خانگی وجود ندارد چرا که با استفاده از این دستگاه ها تمام املاح مورد نیاز بدن از طریق فیلترهای موجود در دستگاههای جدا شده و آب شرب در حد مقطر در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در برخی شهرستانها از جمله خواف و رشتخوار که اقدام به نگهداری دام و استفاده از آب شرب میکنند؛ سرانه مصرف بالاتر از الگو بوده و همین موضوع باعث کمبود آب سایر مشترکین و تضییع حقوق آنها میشود.
وی در پایان گفت: از همه هم استانیها تقاضا داریم ضمن توجه به مصرف درست برای شستوشوی معابر، خودرو ، حیاط و آبیاری باغات و دام، برای این مصارف از منابع آب شرب استفاده نکنند تا امکان برخورداری عادلانه همه مشترکین از این نعمت الهی فراهم شود.
تسنیم