بودجه ۵۶۰ هزار میلیارد‌ی شهرداری مشهد تصویب شد

بودجه ۵۶۰ هزار میلیارد ریالی سال آینده شهرداری مشهد در صد و هشتمین نشست علنی شورای اسلامی شهر مشهد به تصویب رسید.

به گزارش اعتمادساز، حسن موحدیان،رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در آغاز یکصد و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد با گرامیداشت 20 اسفندماه، روز «راهیان نور»، اظهارداشت: راهیان نور، سفر معنوی است که بر روح و جان انسان اثرگذار بوده و سفری از جنس بصیرت و مقاومت است.

وی گفت: سفر به مناطق جنگی و جنوب کشور یا همان سرزمین های نور یکی از سفرهای معنوی است که سبب جلای نفس و روح می‌شود و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست؛ این سرزمین‌ها خلاصه عشق، شهادت، ایثارگری و معرفت و قطعه‌ای از بهشتی هستند که به خون شهدا متبرک شده است.

موحدیان افزود: شورای اسلامی شهر مشهد با اشراف به همین اهمیت و جایگاه، رویکرد حمایتی نسبت به این اردوها داشته و با تخصیص بودجه، در جهت برگزاری هرچه پرشورتر آن تلاش می‌کند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به در پیش بودن حلول ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: ماه رمضان، ماه میهمانی خدا بوده و ماهی است که در آن شب‌های قدری را داریم که هر شب آن، از هزار شب بالاتر است.

وی افزود: یکی از اتفاقات خوبی که به همت شهرداری در این ماه پیش‌بینی شده، سنت نیکوی افطاری ساده است که در معابر و فضاهای عمومی شهر به همت تشکل‌های مردمی و با مشارکت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد برگزار خواهد شد؛ افطاری ساده مورد تاکید و توجه پیامبر مکرم اسلام(ص) هم بوده که باید تبلیغ شود.

موحدیان در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر این مرز و بوم، گفت: رسالت ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده‌نگه‌داشتن یاد و خاطره شهداست؛ از جمله اقدامات شورای شهر که اهمیت ویژه‌ای داشته و مایه افتخار ماست، متبرک شدن جلسات علنی با دستورکار نامگذاری معابر شهر به نام شهداست.

 هدف‌گذاری برای آبیاری فضای سبز با 46 میلیون مترمکعب پساب

وی با اشاره به افتتاح دسترسی اصلی ایستگاه الندشت در خط 2 مترو و همچنین آغاز عملیات اجرایی خط انتقال پساب پرکندآباد و احداث مخزن 50 هزار مترمکعبی ذخیره پساب، افزود: توسعه خطوط مترو و تکمیل این پروژه یکی از محورهای مورد تاکید شوراست و براساس همین نگاه، پیش از سال نو، شاهد تست گرم خط 3 مترو خواهیم بود.

موحدیان تصریح کرد: امیدواریم اواخر خردادماه سال آینده بتوانیم شاهد خدمات‌رسانی فاز یک خط 3 مترو به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی باشیم.

رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به همچنین آغاز عملیات اجرایی خط انتقال پساب پرکندآباد و احداث مخزن 50 هزار مترمکعبی ذخیره پساب، گفت: دغدغه شورای شهر، تامین منابع آبی پایدار برای فضای سبز شهری است و خشکسالی‌های اخیر، نگهداری فضای سبز را دشوار کرده است.

موحدیان گفت: در بودجه سنواتی شهرداری نیز منابع زیادی را برای پروژه‌های آبی تخصیص داده‌ایم و امیدواریم در افق طرح بتوانیم 46 میلیون مترمکعب در سال از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده کنیم.

وی اشاره‌ای هم به بازدید اعضای شورای شهر از المان‌های نوروزی پرداخت و افزود: خوشبختانه اقدامات و تمهیدات خوبی در دو حوزه خدمات شهری و فرهنگی اندیشیده شده و فضای بانشاطی را در ایام نوروز شاهد خواهیم بود.

بودجه سال 1403 شهرداری مشهد به تصویب رسید

در ادامه صحن علنی امروز، نظریه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص لایحه بودجه شهرداری بررسی و بودجه سال آینده شهرداری مشهد به مبلغ 560 هزار میلیارد ریال به تصویب رسید و بررسی جزئیات به جلسه بعدی موکول شد.

حمید ضمیری،رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر مشهد به عنوان مخالف افزایش بودجه پیشنهادی شهرداری اظهارداشت: لایحه بودجه شهرداری مشهد 440 هزار میلیارد ریال بود که شورا این را نپذیرفت و قرار شد با تعامل این مبلغ تغییر کند.

وی افزود: لایحه اصلاحی شهرداری با مبلغ 510 هزار میلیارد ریال مجدد به شورا ارسال شد که این مبلغ در کمیسیون تلفیق به 560 هزار میلیارد ریال افزایش یافت که منجر به تورمی شدن بودجه شده است و بار مضاعفی به شهروندان تحمیل می کند چرا که بخش زیادی از این بودجه از محل صدور پروانه و پایانکار ساختمانی تامین می‌شود.

حجت الاسلام حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد نیز به عنوان عضو موافق افزایش میزان بودجه شهرداری اظهارداشت: اگر مبلغ بودجه را کم ببندیم نمی‌توان شهر را آباد کرد؛  آلبوم بودجه شهرداری به مبلغ 440 هزار میلیارد ریال به شورا ارائه شد اما شورا و شهرداری به توافق رسیدند که این مبلغ به 516 هزار میلیارد ریال افزایش یابد، اما در کمیسیون تلفیق متوجه شدیم پروژه های مهمی نظیر مسجدمحوری در این بودجه دیده نشده است لذا این بودجه در شورا حدود 10 درصد برای ردیف های از قلم افتاده افزایش یافت.

مبلغ بودجه سال 1403 شهرداری مشهد بسیار عجیب است

موسی الرضا حاجی بگلو،سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد دیگر عضو مخالف شورا نیز اظهارداشت:بودجه سال آینده شهرداری را به 56 هزار میلیارد تومان افزایش دادیم که مبلغی بسیار عجیب و غریب است.

وی افزود: در جداول و ماده واحده بودجه 39هزار میلیاردی ما تبدیل به 56 هزار میلیارد شده است. نکته اول اینکه شهرداری باید گزارش بدهد این 39 هزار میلیارد در سال1402 چقدر محقق شده است که طبق آخرین پیگیری‌هایی که کردیم 70 تا 75 درصد آن محقق شده، آن هم با تلاش حوزه اقتصادی در بهمن و اسفند به این مبلغ رسیده است وگرنه همان هم به 50 تا 60 درصد نمی‌رسید.

حاجی‌بگلو ادامه داد: نه اینکه توان نداشته باشیم در شهرداری بودجه را افزایش دهیم بلکه اعتقاد داریم بودجه شهرداری می‌تواند 90 هزار میلیارد تومان هم باشد، اما این نگاه مدیریت شهری و تصمیم خودشان بوده که قابل احترام است، اما چگونه و بر چه مبنایی؟ افزایش می‌دهیم و بعد انتظارمان را نسبت به آن مبلغ از شهرداری بالا می‌بریم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: الان منابع نداریم، شرایط اقتصادی خوب نیست، دستمان بسته است و یک دست صدا ندارد. خواهش من این است مبلغ بودجه را ابتدا کامل توضیح بدهند بعد این افزایش بررسی شود.

تذکرات دو عضو شورای شهر به شهردار مشهد

هاشم دائمی، عضو شورای شهر مشهد در تذکری به شهردار اظهارداشت: در تاریخ 11 آبان‌ سال 1401 شورای شهر مصوبه‌ای تحت عنوان «طرح منزلت» یعنی ارائه خدمات ویژه برای سالمندان و بازنشستگان داشت. بعد از تصویب این مصوبه، دو هفته بعد به فرمانداری ارسال و در نهایت برای اجرا به شهرداری ابلاغ شده است.

وی افزود: بعد از آن شهرداری را ملزم کردند ظرف مدت سه ماه از زمان لازم‌الاجرا شدن این مصوبه، آیین‌نامه را به شورای شهر اعلام کند. در تاریخ 11 بهمن‌ 1401 شهرداری باید آیین‌نامه مربوطه را ارسال می‌کرد. آقای خویی سه مکاتبه در تاریخ‌های مختلف با شهرداری داشت، اما شهرداری نسبت به پیگیری و ارسال آیین‌نامه مربوطه قصور کرده و بعد از گذشت یک سال و چهار ماه از این مصوبه، به تازگی این آیین‌نامه را به شورای شهر انعکاس داد.

دائمی ادامه داد: در جلسه بررسی آیین‌نامه پیشنهادی طرح منزلت در کمیسیون بودجه ساعت‌ها صحبت کردیم. متاسفانه بعد از گذشت یک سال و چهار ماه که خارج از زمان استاندارد و قانونی است، آیین‌نامه‌ای برای ما آوردند که نقص‌های زیادی دارد و در آن جلسه عنوان کردند باید شیوه‌نامه دیگری پیوست این آیین‌نامه بیاورند که آیین‌نامه ما را اجرا و تکمیل کند.

این عضو شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: چرا بعد از یک سال و چهار ماه باید آیین‌نامه ناقص بیاید؟ چرا آیین‌نامه‌ای که بعد از این مدت انعکاس دادید این همه نقص دارد؟ آیا کسی در شهرداری نیست که پاسخ مصوبات شورای شهر را بدهد و ما باید سه بار بعد این همه مدت مکاتبه کنیم و در نهایت به خاطر ضعف عملکردی مجبور شدیم آیین‌نامه را به مرکز پژوهش‌های شورای شهر بفرستیم.

وی بیان کرد: آقای شهردار این وضعیت کار کردن و عملکرد شماست. اگر مصوبات شورای شهر را بررسی کنیم، هیچ‌کدام در زمان قانونی خود به شورا انعکاس داده نشده است. وقتی صحبت از تذکر به شما می‌کنیم، تذکر ما تذکر عملکردی است و از روی حب و بغض نیست. به مصوبات شورا بی‌توجه نباشید و در زمان استاندارد و قانونی برای پاسخ درست به شورای شهر دستور و اقدامات مقتضی را صادر کنید.

28 اسفند؛ تست گرم خط سه قطارشهری مشهد انجام می‌شود

مجید نژادحسین، رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهدمقدس گفت: ٢٨ اسفندماه تست گرم خط سه قطار شهری انجام می‌شود و از همه همکاران شرکت قطار شهری و مجموعه قرارگاه خاتم‌الانبیا تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی افزود: هفته گذشته ایستگاه 56 سازمان آتش‌نشانی افتتاح شد که این پروژه حاصل همکاری بین مجموعه مدیریت شهری است  که در منطقه حر افتتاح شد و سرفاصله خدمات از هشت دقیقه به چهار دقیقه رسید.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: بودجه سال 1403 مبلغ 56 همت است و از آنجایی که تعدادی از مدیران بازنشسته و تعدادی جابه‌جا خواهند شد و همچنین سال جدید باید سالی باشد که عملکرد پروژه‌های عمرانی دیده شود لذا از شهردار مشهد خواستارم مدیران اجرایی و کارآمد را انتصاب کند.

مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری، مشارکت‌ها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد اظهارداشت: شهردار در این جلسه نتیجه تذکر هفته گذشته که موضوع تفاهم با بنیاد برکت را بیان کردیم، اعلام کنند و بفرمایند چه پیگیری‌هایی انجام دادند.

وی تصریح کرد: از شهردار می‌خواهیم به این تذکرات برای حل و فصل آن توجه کنند نه اینکه برخی از تیم‌های نیابتی رسانه‌ای و حراستی خود را فعال کنند یا از برخی کانال‌های منصوب به برخی افراد در شهرداری استفاده کنند که در طول یکی دو سال گذشته شورا، شهرداری و شهردار وقت را تخریب می‌کردند، اما امروز علیرغم نداشتن عملکرد، آن کانال‌ها مدافع شهردار شدند. آقای شهردار اگر از این ظرفیت ارتباطات خود در دولت و رایزنی‌ها استفاده می‌کردید تا الان مطالبات ما از دولت وصول شده بود.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید