طالبان از مردم هزاره خون بها طلب می کنند

 رسانه های افغانستان اعلام کردند که گروه طالبان در ادامه فشار برای کوچ اجباری هزاره ها از استان دایکندی ،مردم این منطقه را برای جمع آوری زکات و خون بهای افراد کشته شده خود زیر فشار قرار داده اند.

به گزارش ایرنا،خبرگزاری صدای افغان (آوا) روز دوشنبه از استان غزنی گزارش داد: طالبان از مردم شهرستان هزاره نشین «ناور» خواستند خون بهای ۲ تن از نیروهایشان در شهر فیروزکوه مرکز  ولایت غور را به  مبلغ یک و  نیم میلیون افغانی بپردازند.

این افراد قبل از سقوط غور به‌دست طالبان  در روستاهای «قند سنگ» و «شورک» شهر فیروزکوه کشته شده بودند. طالبان تاکنون ۵۰۹ هزار افغانی از ساکنان این روستا به عنوان خون‌بها گرفته اند و به مردم و ساکنان روستا ۲ روز  فرصت داده اند که باقی مانده پول را جمع آوری کنند.

عشایر پشتون‌ طی چند سال گذشته در فصل بهار با هجوم به مناطق هزاره نشین اقدام به چرای دام های خود در شهرستان “بهسود”در استان میدان وردک و شهرستان ناور استان غزنی می کنند که درجریان این برخورد یک فرد مسلح کشته شده و اکنون از مردم این  مناطق می خواهند پنج  میلیون افغانی را به عنوان خون بها پراخت کنند.

در این درگیری ها دهها نفر از مردم هزاره کشته شده و منازل آنها  توسط عشایر به آتش کشیده شده است و اکنون بواسطه  آن درگیری  ها از مردم غرامت طلب می  کند.

براساس گزارش های منتشر شده طالبان از مردم این مناطق خواسته  اند که تا ۳۰ مهر غرامت را  به  همراه ۳۰ قبضه سلاح تحویل دهند.

خبرگزاری جمهور افغانستان از استان غور در مرکز این کشور نیز گزارش داده است که طالبان در این استان به مردم مناطق «قندسنگ» و «شورک» در نزدیکی شهر فیروزکوه مرکز استان غور نیز دستور داده است که یک میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی برای افراد این گروه که در سال های گذشته در درگیری‌ها در این استان کشته شده اند، غرامت بپردازند.

این فشارها و درخواست غرامت در حالی مطرح می شود که رهبر طالبان اعلام عفو عمومی کرده اما در برخی از  مناطق افراد طالبان اقدام به اخاذی و آزار و اذیت هزاره ها می کنند.

پیش از این نیز گزارش هایی از استانهای دایکندی و هلمند افغانستان منتشر شده بود که طالبان صدها خانواده را مجبور به کوچ اجباری و ترک منازل و کشاورزی خود کرده  بودند.

این فشارها و جمع آوری پول توسط گروه طالبان در حالی ادامه دارد که بحران اقتصادی و فقر در افغانستان رو به افزایش است و مردم بشدت نیازمند کمک های بشردوستانه هستند.

سازمان های بین المللی با اشاره  به نیاز ۹۷ درصد از مردم افغانستان به کمک فوری اعلام کرد اگر کمک فوری به  مردم نشود فاجعه  انسانی در افغانستان رخ  می  دهد.

در چنین شرایطی گروه طالبان بجای کمک به مردم بویژه مناطق دشوار گذر هزاره های شیعه با اخاذی از مردم به  بهانه های مختلف باعث  تشدید بحران می  شود.

از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و تسلط طالبان بر کل این کشور، اقلیت‌های قومی و مذهبی از جمله شیعیان هزاره مورد خشونت این گروه قرار گرفته‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید