به گزارش اعتمادساز، معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهور، در بازدید از پارک علم و فناوری خراسان گفت: ششصد شرکت دانش بنیان در مشهد وجود دارد که در دو سال آینده تعداد این شرکتها به دو هزار در حوزههای: آی تی، آی تی سی و زیر ساختهای آی تی، مواد پیشرفته و شیمیایی میرسد.
حسین افشین افزود: استان خراسان رضوی از لحاظ موقعیت کشاورزی مناسب کاشت زعفران است و نیاز است که شرکتهای دانش بنیان در این حوزه افزایش پیدا کنند.
وی اظهار کرد:درآمد حاصله از این شرکتها به ۲۰ همت در سال جاری رسیده که ۶ همت آن از فروش محصولات و تولید بود و این درحالی است که آمار صادرات کشور ارقام پایینی را از آن خود کرده است.
افشین تبیین کرد: آمار صادرات به کشورهای شرقی عدد پایینی بود که بایستی برای شرکت در رقابتبازارهای جهانی کیفیت و کمیت خود را ارتقا دهیم.
وی در خصوص پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و نگاه دولتهای چهاردهم به روییتهای مالی شرح داد: قانون جهش تولید به دو ماده ۱۱ و ۱۳ تقسیم شده که شرکتها میتوانند از این منابع استفاده کنند.بعضی منابع مشروط بوده که قبلا در بودجه شرکت دانش بنیان وجود داشته و پتانسیل قانونی که در ماده ۱۱ وجود دارد میتواند برابر با ۳۰ همت در جهش دانش بنیان کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: در سال گذشته از این شرکت دانش بنیان ۶ میلیارد استفاده شده که به گونهای انتظار میرفت که این همتها به ۱ همت و یا ۲ همت از این اعتبار مالی استفاده شود.
حسین افشین ابراز کرد: از استاندار مشهد خواستار که پل ارتباطی میان کشورهای بزرگ و شرکت دانش بنیان بوده تا از این پتانسیل تبادلاتی استفاده لازم را داشته باشیم.
وی در خصوص وامها گفت: برنامهای برای تسهیلات سال جدید برنامهریزی شده است حدود ۵ همت تسهیلات است که با ورود به منابع بانکی به ۱۵ همت میرسد؛ با وجود ده هزار فرقه از شرکتهای دانش بنیان لازم است با ارتباط گیری بین کشورهای بزرگتر این تسهیلات به ۳۰ هزار برسد.
در آخر حسین بازدید معاون علمی و فناوری ریاست جمهور از پارک علم و فناوری خراسان در ۱۲ آبان برگزار شد.
معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهور در بازدید از پارک علم و فناوری خراسان گفت: ششصد شرکت دانش بنیان در مشهد وجود دارد که در دو سال آینده تعداد این شرکتها به دو هزار شرکت دانش بنیان در حوزههای: آی تی، آی تی سی و زیر ساختهای آی تی، مواد پیشرفته و شیمیایی میرسد.
حسین افشین افزود: استان خراسان رضوی از لحاظ موقعیت کشاورزی مناسب کاشت زعفران است و نیاز است که شرکتهای دانش بنیان در این حوزه افزایش پیدا کنند.
وی ادامه داد:درآمد حاصله از این شرکتها به ۲۰ همت در سال جاری میرسد که ۶ همت آن از فروش محصولات و تولید است اما آمار صادرات کشور ارقام پایینی دارد.
افشین تبیین کرد: آمار صادرات به کشورهای شرقی عدد پایینی دارد که بایستی بازارهای جهانی کیفیت و کمیت خود را ارتقا دهند.
وی در خصوص پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و نگاه دولتهای چهاردهم به روییتهای مالی بیان کرد:قانون جهش تولید به دو ماده ۱۱ و ۱۳ تقسیم میشود که شرکتها میتوانند از این منابع استفاده کنند.بعضی منابع مشروط هستند که قبلا در بودجه شرکت دانش بنیان وجود داشت و پتانسیل قانونی که در ماده ۱۱ وجود دارد میتواند برابر با ۳۰ همت در جهش دانش بنیان کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: در سال گذشته از این بنیان ۶ میلیارد استفاده شده که به گونهای انتظار میرفت که از این همتها به ۱ همت و یا ۲ همت از این اعتبار مالی استفاده شود.
حسین افشین ابراز کرد: از استاندار مشهد خواستار که پلی ارتباطی میان کشورهای بزرگ و شرکت دانش بنیان ایجاد کند و از این پتانسیل تبادلاتی استفاده لازم برده شود.
وی در خصوص وامها گفت: برنامهای برای تسهیلات سال جدید برنامهریزی شده است حدود ۵ همت تسهیلات است که با ورود به منابع بانکی به ۱۵ همت میرسد که با وجود ده هزار فرقه از شرکتهای دانش بنیان لازم است با ارتباط گیری بین کشورهای بزرگتر این تسهیلات به ۳۰ هزار برسد.
در آخر حسین افشین در مورد مشکلات و کمبود زمین در حوزه پارکهای علم و فناوری و وجود بیش از حد شرکتها اظهار کرد: زمین دولتی مناسب گسترش پارک است و از زمینها یک هکتار باقی مانده که نیاز است با هماهنگی با استانداری و تولیت آستان قدس زمینها سه برابر شود. در مورد مشکلات و کمبود زمین در حوزه پارکهای علم و فناوری و وجود بیش از حد شرکتها اظهار کرد: زمین دولتی مناسب گسترش پارک است و از زمینها یک هکتار باقی مانده که نیاز است با هماهنگی با استانداری و تولیت آستان قدس زمینها سه برابر شود.
در ادامه، رئیس پارک علم و فناوری خراسان در خصوص مراکز رشد تربت و نیشابور گفت:یکی از اقدامات حسین افشین تقویت زیست بومها و اکوسیستم نوآوری کشور است که قویترین اکوسیستم نوآوری و فناوری متعلق به مشهد است.
علی اسماعیلی افزود: دیروز از مرکز رشد تربت و نیشابور بازدید کردیم که علت این بازدید برای دیده شدن شبکه سازی در حوزه فناوری در استان است که مورد بررسی معاون علمی و فناوری ریاست جمهور قرار گرفته است.
وی بیان کرد: تسهیلاتی در قانون بودجه برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناوری در نظر گرفته شده که ۷۰ درصد این تسهیلات به صورت استانی بین بخشهای مختلف توزیع میشود و ۳۰ درصد آن شامل منابع ملی میشود.
اسماعیلی اظهار کرد: منابع ملی در اختیار معاونت علمی و صندوق شکوفایی است که تسهیلات مختلفی را به شرکتهای دانش بنیان میدهد.
وی تبین کرد: بعضی منابع در استان وجود دارد که برای تقویت اکوسیستم است.طبق قانون میتوانیم ۵ درصد بخشی از تملک دارایی استان را صرف افزایش سرمایه پژوهش فناوری کنیم.
اسماعیلی در خصوص مقوله مهم تسهیلات برای شرکتهای تازه تأسیس ابراز کرد:اگر منابع داخل صندوقهای پژوهش استان باشد، میتوانیم نگاه حمایتی به آنها داشته باشیم. در استان باید به این جمع بندی برسیم که صندوقهای پژوهش استان را باید تقویت کنیم و معاونت علمی با توجه به حمایت استان، حمایت متقابل دارد و مبلغی را به صندوق اختصاص میدهد.
وی شرح داد: اولین برج فناوری در استان خراسان رضوی شامل: دو هزار متر مربع مساحت و ده طبقه میشود. این برج به علت اهمیت زیاد هوش مصنوعی در این زمینه فعالیت میکند که شرکتهای دانش بنیان بعد از تهران به تعداد صد و هشت شرکت در مشهد میرسد.